SAVRŠENO NESAVRŠENA, Bernarda Ćurić

SAVRŠENO NESAVRŠENA, Bernarda Ćurić

SKU: W-1119

15,93  (120,02 kn)

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

„Savršeno nesavršena“ je zbirka pjesama koja se bavi unutarnjim monologom autorice. Njezine emocije u metaforičkom obliku, s izuzetnim usporedbama, tako svakodnevnim.
Poezija je nedokučiva metafizika svakome tko ju ne nosi u sebi. No, ima pojedinaca koji ju znaju izraziti, kojima uspijeva u naumu da sroče misli u stihove. Stihovi su ti koji daju životnost trenutcima koje opisuju. Svaki je stih ogoljena emocija autora, a Bernarda je ovim stihovima savršeno opisala svoju nesavršenost. Bez vulgarnosti, s puno sanjarskih misli.
Autorica je pronašla boje, život i ljepotu u okolini. Kreativno ih je upakirala u poeziju i ponudila djelić svoje nesavršenosti čitatelju. Pjesme su ovo o snovima, ljubavi, boli, ozdravljenju, samopoštovanju i nostalgiji. Pronašla je stih za svaku neizrečenu misao, pronašla je slike svojih osjećaja u prirodi.
Čežnja za nezaboravom dominira ovim stihovima, a autorica nam na stranicama ove knjige nježno opisuje putovanje u neku drugu dimenziju savršeno nesavršenog, u slatkorječivu liriku koja će svakome pružiti bijeg od stvarnosti.
Čitajući ovu knjigu, osjećala sam se kao da sam pronašla srodnu dušu, starog prijatelja, nekoga poput mene, nekoga savršeno nesavršenog.

Maja Cerjan, urednica bloga Bookworm Maja

Savršeno nesavršena ili ljepota je upravo u tome
Poezija autorice Bernarde Ćurić dojmila me se zbog stihova kraće forme kojima ostvaruje svoju prepoznatljivost. Izgleda kao da se vodi principom „manje je više“ što, naposljetku, daje odličan
produkt.

„Savršeno nesavršenu“ možemo usporediti s trima kutijama:
Prva kutija sadrži uspomene iz njezina djetinjstva. U drugoj je kutiji životno iskustvo, dok treća kutija sadržava boje i emocije. Autorica usklađeno vadi misli iz svojih kutija i pretvara ih u stihove. Poput istreniranog žonglera barata njima, spretno kao s lopticama, uživajući u tome. Način na koji barata stihovima potvrđuje njezinu ljubav prema pisanju, ljubav prema književnosti i, na kraju, ljubav prema samoj poeziji.
Svakom je čitatelju „Savršeno nesavršena“ odlična prilika da uzme ključ i otvori jednu od njezinih kutija jer će ostati oplemenjen ljepotom prizora, boja i emocija.

Ogledni je prikaz rečenog pjesma „Djevojčica na kiši“:

Kiša stvorila lokvice na stazi.
Želim protrčati bosim nogama
i zagaziti u svaku.
Zavidim djevojčici
koja se vrti na kiši
ispod kišobrana i
smije se
nestašnom dječaku.

U tako malo stihova ispričala je cijelu jednu priču. U njima je vješto balansirala unutar svih triju kutija, a ključić je ostavila nama, nadohvat ruke, kako bismo posegnuli za ljepotom koja je utisnuta na stranicama ove knjige.

Kruno Šafranić, urednik stranice Pisci i Književnost

Bilješka o autorici:

Bernarda Ćurić rođena je 24. ožujka 1966. u Đakovu, gdje je odrasla, školovala se i u đačkim danima počela pisati poeziju. Udana je, majka je dvoje djece i ponosna je baka dviju unučica. Sa svojim pjesmama javno je istupila 2017. Sudjelovala je na raznim natječajima (Recital ljubavne poezije „Željka Boc“ u Mariji Bistrici, „Susret riječi“ u Bedekovčini, „Senje i meteori“ u Varaždinu). Mnogo pjesama objavljeno je u zajedničkim zbornicima („Pisci i književnost“, „Diligo liber“, prva petrinjska zbirka pjesama „Petrinjske staze“, zbornik pjesama Književne udruge „Mihael" u Donjem Miholjcu, zbornik Hrvatske čitaonice u Subotici „Lira naiva“, „Panorama stiha 2“ u Đakovu). Sudjelovala je na raznim susretima pjesnika od kojih se ističe zadarski projekt „Millenium stih“ – poetski maraton „Riječ iznad svega“. Član je KLD „Rešetari“. Sudjelovala je na manifestaciji „Slavonija u krilu Zagreba“. Živi poeziju i rado posjećuje poetske večeri organizirane diljem Hrvatske.

Ključne riječi: Pisci i Književnost, Savršeno, nesavršena, zbirka, pjesama, poezija

E-mail: Bernarda Ćurić 

 

Naslov: Savršeno nesavršena
Autorica: Bernarda Ćurić
Broj stranica: 128
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-336-744-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.