RUAH, Samuel Samaržija

RUAH, Samuel Samaržija

SKU: W-1159

9,29  (70,00 kn)

Autor: Samuel Samaržija

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Zbirka “Ruah” je sačinjena od poema koje su pisane dahom i govore o dahu kojim se prije ljubavi udiše, čezne i proriče, kojim se tijekom ljubavi polijeće i lebdi te kojim se poslije ljubavi slijeće, izdiše i nariče. Zbirka je lišena suvremene raspršenosti. Pjesme čitaoca ne ostavljaju samo s pročitanim riječima već ga s jezikom parabola daruju ručno tkanim platnom na kojem mirišu gusta osjećanja i dišu zbilje proživljenoga. Poeme su vezene u uzorku arhaične ornamentike Istoka a konci su napravljeni od fuzije niti erotike, sevdaha, sufizma, Solomonovog pjesništva, sefardskih romansi i inih niti, zapravo, od svih niti od kojih je satkan i sam autor koji za sebe kaže da je sin Istoka i Zapada. Djelo je stvarano kroz više godina i u više različitih gradova. Iako je autor u međuvremenu začeo neke nove forme i pjesme, “Ruah” dolazi kao autorovo dijete i prvijenac.

 

Bilješka o autoru:

Samuel Samaržija rođen je 1982. godine u Austriji. Na Zdravstvenom Veleučilištu u Zagrebu, diplomirao je fizioterapiju. Trenutno živi u Beču. Pisanje još za ranih dana smatra svojim drugim disanjem te se s prolaskom godina u njem u transu sljubljuje s bićem svoje duše koja u slovima i riječima raste i sazrijeva, gubi, traži i pronalazi, pita i odgovara, ruši i obnavlja, oslobađa i iscjeljuje, nerijetko i proriče. Iako svoja prva djela piše tijekom adolescencije u obliku eseja, poezija ga sazrijevanjem postepeno obrasta i posve preuzima. Poeziju će nazvati genetskim imperativom s obzirom da u obitelji postoji velik broj nikad objavljenih majstora poetskog izričaja.

Ključne riječi: poezija, erotika, sevdah, sufizam, ljubav

E-mail: Samuel Samaržija 

 

Naslov: Ruah
Autor: Samuel Samaržija
Broj stranica: 166
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2021.
ISBN: 978-953-336-772-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.