REPKA U BESKRAJNIM DUBINAMA MORA, Tatjana Udović

REPKA U BESKRAJNIM DUBINAMA MORA, Tatjana Udović

SKU: WPRZ-110031

3,98  (29,99 kn)

Autor: Tatjana Udović

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sažetak:

„Repka u beskrajnim dubinama mora“ maštovita je bajka o podmorskom svijetu. Jedan od stanovnika je mala riba, velikog repa i stoga imenom Repka. Naoko se od stanovnika morskag prostranstva razlikuje glomaznošću svoga repa, ali njena posebnost  je u tome što je ona spremna za duhovne vrijednosti žrtvovati svoj život. Način na koji to iskazuje doživljaj je koji će svakog čitaoca dirnuti u dušu.
„Repka u dubini mora“, pisana proznim stilom, nije tek bajka za uspavljivanje djece već za osvite njihovih duša. Njegujući tako djecu odrasli stvaraju bolji svijet. Svaki pojedinac može tome doprinijeti na svoj način. Spisateljica Tatjana Udović pretače svoj plemeniti duh u pisanu riječ i time ostvaruje putovanje boljem sutra. I čitaoc – kreće s njom na taj čudesni put! 
Tatjani Udović stoga zahvaljujemo na ovoj bajci i već sljedećoj koju će nam ispisati vilinskim perom s ljubavlju

–   Tatjana Jedriško Pančelat

 

Bilješka o autorici:

Tatjana Udović (Rijeka, 11. 3. 1983.) mlada je novinarka i spisateljica s Marinića, općina Viškovo. Vrlo rano pokazuje zanimanje i talent za literarno stvaralaštvo. U osnovnoj i srednjoj školi redovito sudjeluje u  novinarskim i literarnim grupama, kao i na  natječajima, od kojih se posebno ističu Susreti mladih umjetnika “Čakavčići pul Ronjgi”.
Pohađala je Oš “Sveti Matej” u Viškovu i srednju Hotelijersko-turističku školu u Opatiji te se doškolovala za web-dizajnericu pri Veleučilištu u Rijeci, za turističku animatoricu  pri Fakultetu za turistički i hotelijerski menadžment, a kao turistička animatorica je više godina i radila.
Trenutno je studentica kulturologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci.
Sa šesnaest godina postala je najmlađa dopisnica rubrike “Beseda” u uglednim dnevnim novinama “Novi list”. Tatjana Udović piše još i crtice, vijesti, objave i intervjue za “Glasnik Općine Viškovo”, kao i za mnoge internetske stranice. Od 2010. godine piše i za List „Kvarnerina“.
Članica je Hrvatskog književnog društva, Ogranka Matice hrvatske u Viškovu i Čakavske katedre – Ronjgi u sklopu kojih sudjeluje na raznim književnim i poetskim večerima, kao i u samoj organizaciji istih.
2007. godine izdan je njen prvi roman za mlade Triesduja. 2008. izlazi i njen drugi roman Ludilo  koji se također bavi problematikom mladih.
Oba su romana vrlo dobro prihvaćena od mlađe i starije publike te se redovito održavaju promocije po osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima i knjižnicama.
Kroz svoj literarni rad Tatjana Udović najviše zanimanja pokazuje za mlade i djecu. Mnogo vremena provodi sa svojim malim nećacima, koji su je na neki način vratili u svijet dječje mašte i zaigranosti. Iz tog izvorišta nastale su bajke Plavobradi čarobnjak (2009.) te Vjerkina pekara (2009.) koje nam kao i sve bajke na jednostavan način prenose vrijedne životne pouke. 2010. izlazi i njena prva bajka na čakavštini Rožica va koloreh mavrice. Već sljedeće godine, 2011., izlazi nova bajka Repka u nebeskim dubinama mora.
S bajkama za djecu Tatjana tijekom školske godina održava književne radionice i susrete u dječjim vrtićima, osnovnim školama i knjižnicama čime kod mlađe djece budi osjećaj za stvaralaštvo, pisanu riječ i kulturu.
2011.godine izašla je i knjiga koja svjedoči o nekadašnjem življenju žena s područja Kastavštine, „Mlekarice“ autorica Jadranke Cetina i Duše Slosar Cernjar, a čija je Tatjana suautorica.
Sa svojim djelima Tatjana je sudjelovala u humanitarnim akcijama: Snjeguljica u srcu 2008. – za djecu oboljelu od autizma, Božićna revija 2009. – za Dom I.B.Mažuranić, Hip-hop za Edina 2010.

Link: Tatjana Udović
E-mail: Tatjana Udović

Naslov: Repka u beskrajnim dubinama mora
Autor: Tatjana Udović
Broj stranica: 8
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2011.
ISBN: 978-953-7595-46-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.