PUTEVIMA SVITANJA, Brankica Stanić

PUTEVIMA SVITANJA, Brankica Stanić

SKU: W-0629

9,22  (69,47 kn)

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

“Odrastanjem čovjek često biva polomljen tako da se kasnije više i ne sjeća kako je izgledao dok je bio cjelina. Ne možemo birati obitelj u kojoj ćemo se roditi i ne možemo utjecati na nesreće koje nas nenajavljeno dočekuju putem. No možemo utjecati na naš stav prema onome s čime se u životu susrećemo – o njemu ovisi hoće li nas život svakim svojim grubljim potezom polomiti još više ili će nas samo učiniti čvršćima. O stavu koji imamo prema sebi i svijetu oko sebe ovisi hoćemo li probleme doživljavati kao automatski poraz, kao kaznu, ili ćemo ih shvatiti kao izazove i priliku za napredovanje.

Roman Putevima svitanja donosi priču o fotografkinji Tini koja odlučuje odbaciti koncept “sreće” kakav su joj nametnuli drugi i zakoračiti u nepoznato – Tina napušta zaručnika, Hrvatsku, napušta sve što je poznavala, te se upušta u borbu s vlastitim strahovima, kompleksima i nesigurnostima kako bi ponovno pronašla i prihvatila sebe, kako bi pronašla smisao, zadovoljstvo i istinsku sreću.

Svijet u kojem je Tina odrastala opterećen je tragovima prošlosti, lažnim moralom i prikrivenim nezadovoljstvima, svijet je to koji često počiva na obmani i lažnim osmijesima, svijet u kojem se prezire pojedinca koji odluči istupiti iz zadane uloge.

Tinin put nije bio jednostavan, a najveće prepreke koje je trebala premostiti nalazile su se upravo unutar nje same. Čovjeku je potrebno mnogo hrabrosti kako bi poslušao i slijedio glas svoga bića. A promjena – ona nikada ne dolazi preko noći i uvijek sa sobom nosi bol jer se lome stari i nastaju novi svjetovi, jer odlazi poznato, a dolazi nepoznato. No jednom kad se promjena svojim korijenjem uhvati za dušu pojedinca, on više nikada ne može biti isti, on tada može samo rasti i nezamislivo mu postaje vratiti se na staro.

Vješto ispreplićući živote glavnih likova, sijekući sadašnjost slikama prošlosti, te premještajući radnju iz Hrvatske u Irsku, autorica gradi dinamičan i zanimljiv svijet romana čije ideje nastavljaju postojati i nakon posljednje stranice, zrcaleći se u unutarnjim iskustvima i skrovitim mislima svakog od nas. Nema čovjeka koji ne bi htio poći vlastitim putevima svitanja. Ova knjiga pomoći će vam da te puteve osvijestite, uvažite i koristite.”

– Ivana Gložić

Bilješka o autorici:

Brankica Stanić je rođena 1983. godine u Derventi, BiH. Od svoje pete do tridesete godine živjela je u Šibeniku, a potom se s obitelji preselila u Irsku. Pisanjem se počela baviti u srednjoj školi, kada je ujedno i objavljen njen prvi roman naziva Druga strana medalje.

Roman Putevima svitanja nastao je 2016. kada se Brankica odlučila ponovno vratiti pisanju. Radnja u romanu je izmišljena, no pojedini likovi su temeljeni na stvarnim osobama, a svi opisi Dublina, koji se mogu pronaći u romanu, preuzeti su sa bloga Dublin efekt koji je autorica pokrenula prilikom preseljenja u Irsku.

Na web stranici brankicastanic.com, Brankica redovno piše inspiracijsku prozu i obrađuje teme iz osobnog razvoja. Povremeno piše i kratke priče, a jedna od njih, Mogu što hoću!Možeš…Ali trebaš li?, je u regionalnom natječaju Lola magazina, Ljudi s olovkama, osvojila drugo mjesto.

Njeno pisanje odiše jednostavnošću, toplinom i suptilnošću. Svojim tekstovima lako prodire do srži problema i potiče na razmišljanje. Konkretna je i posjeduje sposobnost da sa malo riječi kaže puno.

Brankica sa svojim suprugom i sinom trenutno živi u Dublinu gdje piše svoj treći roman.

Ključne riječi: Samospoznaja, promjene, putevi, Irska, Tina, fotografija, osobni razvoj, potraga, sreća.

Link: brankicastanic.com
E-mail: Brankica Stanić

Naslov: Putevima svitanja
Autorica: Brankica Stanić
Broj stranica: 240
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-400-1
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.