PURPURNI OBLACI, Patrik Weiss

PURPURNI OBLACI, Patrik Weiss

SKU: W-0749

5,31  (40,01 kn)

Autor: Patrik Weiss

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Ova zbirka poezije propituje svakodnevicu kao jedan začudni fenomen. Bavi se pitanjima ljubavi, moći, radosti i ostalih osjećaja koji se sastavni dio svakoga pojedinca. Također, nastoji probiti zid između zdravo razumskog poimanja stvari i normi koje nas okružuju, u čijem smo vrtlogu svakoga dana. Stil pjesama je fragmentiran, u najmanju ruku sažetog i otvorenog karaktera; kratke i upadljive forme koja paralelno sa sadržajem pjesama tvori jedan totalitet. Sama forma i sadržaj pjesama žele izraziti oblik nemoći spram samog pisanja, prenošenja doživljaja i misli; spram vječne zaglavljenosti u krugu rastrganosti subjekta – zbunjenog prema nadolazećem, za koje nikada ne možemo točno reći što je.

Bilješka o autoru:

Patrik Weiss rođen je u Rijeci 1. svibnja 1996. godine. Student je treće godine prediplomskog studija kulturologije na Sveučilištu u Rijeci. Pisanjem se intenzivno bavi posljednje dvije godine. U travnju 2017. godine izdaje svoju prvu knjigu; zbirku poezije pod nazivom “Šutnja je zlato i ostale životne laži”. Redovno objavljuje u raznim časopisima i portalima za književnost i društvena pitanja ( Kvaka, Književnost uživo, Metafora, Čitaj knjigu, Sapphoart ). Pjesme iz izdane zbirke uvrštene su u ovogodišnji dvobroj časopisa HDK-a ” Književna Rijeka “, te je stalni suradnik Filozofskog magazina za koji piše filozofske eseje, od kojih su neke objavili i na portalu Buka. Ubrzo priprema dva nova rukopisa. Prvenstveno piše pjesme, no bavi se i pisanjem kratkih priča i drama.

Ključne riječi: Oblaci, purpurno, poezija, kritika, refleksija, ljubav, začudnost, nemoć, odnos, propitivanje, Weiss, post – moderno, umjetnost, inverzija, lirsko, kritika, razumijevanje, opuštanje, kratko, fragmentirano, život, ljepota, užitak

E-mail: Patrik Weiss

Naslov: Purpurni oblaci
Autor: Patrik Weiss
Broj stranica: 100
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-476-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.