PSIHOLOGIJA, Stipan Jukić

PSIHOLOGIJA, Stipan Jukić

SKU: WPSH-130001

12,61  (95,01 kn)

Autor: Stipan Jukić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

Udžbenik je rađen prema programu psihologije za studente prve godine u Visokoj školi za kadrovski i inspekcijski menadžment u Splitu. Obrađena su sljedeća područja: Predmet i zadatci psihologije; razvoj psihologije i njene discipline; metode u psihologiji; tehnike i instrumenti u psihološkim istraživanjima; osjeti i percepcije; pamćenje; mišljenje; učenje; inteligencija; temperament i njegove karakteristike; karakter i njegove osobine; emocije, motivi i motivacija; prilagođavanje ličnosti; stavovi, predrasude i sukobi; faktori od kojih ovisi psihički razvoj ličnosti; razdoblja u razvitku čovjeka.

Bilješka o autoru:

Stipan Jukić je rođen 30. travnja 1937. godine u Biteliću, općina Sinj. Osnovnu školu završio u Sivcu, a Učiteljsku školu u Somboru. Studije pedagogije završio je na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Na Univerzitetu u Beogradu završio magistarski studij i magistrirao na temi Pedagoški aspekti uvođenja moderne obrazovne tehnologije u nastavu pedagoških znanosti. Na istom Univerzitetu doktorira na temi Jedinstvo i zajedništvo u sistemu odgoja i obrazovanja u SFR Jugoslaviji. Godinu dana bio je učitelj u Đurđinu. U Učiteljskoj školi u Prijedoru predavao je Didaktiku, Metodike razredne nastave i Logiku. Istovremeno radio i u Gimnaziji u Prijedoru i predavao Opću psihologiju i Logiku. Više godina je bio profesor u Učiteljskoj školi u Somboru i predavao Didaktiku, Pedagogiju, Metodologiju pedagoških istraživanja, Metodiku nastave srpsko-hrvatskog jezika, Metodiku nastave matematike, Metodiku nastave poznavanja prirode i društva. Dvije godine je bio savjetnik za razrednu nastavu u Međuopćinskom prosvjetno-pedagoškom zavodu u Somboru. U Pedagoškoj akademiji u Somboru biran je za profesora više škole i predavao Pedagogiju, Didaktiku i Metodologiju pedagoških istraživanja. Na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu biran je za vanrednog, potom i redovnog profesora za Osnove pedagoških znanosti i Metodičke osnove odgojno – obrazovnog rada. Desetak godina je na Učiteljskom fakultetu u Jagodini predavao Didaktiku.

Objavio je 10 knjiga i preko 200 stručnih i naučnih radova objavljenih u časopisima, zbornicima i drugoj pedagoškoj periodici. Najveći broj radova se odnosi na didaktičko – metodičke i psihološke probleme (suvremeno obrazovanje nastavnika, inovacije u nastavi i njena modernizacija, unapređenje tehnologije u nastavi pedagoških znanosti na nastavničkim fakultetima, učenje učenja u nastavi, osposobljavanje učenika za samostalni rad, njegovanje misaonih aktivnosti učenika u nastavnom procesu i dr.). Ostali radovi se odnose na druge pedagoške probleme ( sistem odgoja i obrazovanja, reforma školskog sistema i dr.)
Tijekom rada više puta je nagrađivan za uspješan rad u odgojno – obrazovnom području, posebno za vidan doprinos modernizaciji nastave.

Ključne riječi:
Psihologija, metode, opažanje, pamćenje, mišljenje, učenje, inteligencija, temperament, karakter, emocije, motivi, stavovi, predrasude, frustracije, konflikti

Link: www.vsikmp.hr

E-mail:
 Referada 

Naslov: Psihologija
Autor: Stipan Jukić
Broj stranica: 140
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2013.
ISBN: 978-953-336-084-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.