PRVA VIOLINA, Mirjana Kolarek Karakaš

PRVA VIOLINA, Mirjana Kolarek Karakaš

SKU: W-0384

10,22  (77,00 kn)

Autor: U obradi

Nakladnik: Unos u tijeku

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Zbirka PRVA VIOLINA, pjesnički je prvijenac Mirjane Kolarek Karakaš. Satkana je od pjesama uglavnom misaone tematike ali i produkt snažnog emotivnog unutarnjeg života. Svoja doživljavanja prirode i svega onoga što je okružuje autorica vješto oblikuje u pejzažne opise obogaćujući tako i doživljaj čitatelja. Mirjanu okupiraju mnoga pitanja. Sročena u stih ona vješto daju odgovore, tako jednostavno rješava nametnute životne enigme.

Što kada se ljubav potroši?
Kuda odlaze njezini snovi?
Gdje sprema odsjaj
sreće gorskih potoka,
snagu jezera ispod dvorca,
sjaj u kosi proljetnog sunca?
Kojom gumicom briše putove,
nekada srodnih duša,
silazak niz planinu prije snijega,
kupanje u moru s dvije strane
otoka,
šetnje uz rijeku razlivenu
iz korita?
Što je sa željama koje nismo
stigli sanjati?

“Zadivila su me sva ta pitanja. Osjeti se iskrenost kako prema sebi samoj tako i prema svemu što se pojavljuje u njenim pjesmama. Mirjana ima veliko životno iskustvo, ima puno toga za reći i poručiti kroz svoje pjesme. Ponosan sam i presretan što je autorica nakon dugog razmišljanja odlučila predati meni u ruke uređivanje ove njene prve zbirke znakovita imena PRVA VIOLINA. Sam naslov me se jako dojmio i iz samog naslova se može puno isčitati. Pjesnikinja zaviruje duboko u svoju dušu i srcem piše. Dovoljno dugo se susrećem sa pjesmama pjesnika raznih formi i sadržaja. Mirjana je autorica koja je u svojim pjesmama sačuvala ono što i iskusnijim pjesnicima teško polazi za rukom. Ona piše srcem i otvorene duše. Zato nije čudno da je iznjedrila pregršt pjesama tako da ne znam da bih ijednu izdvojio. Sve njene pjesme govore o životu, čežnji, ljubavi , patnji, tuzi i radosti provedenom u svojem okruženju. Mislim da autorica ove zbirke Mirjana Kolarek Karakaš sprema sve svoje osjećaje u posebnu “škrinjicu” koju povremeno srećom otvori i podari nas lijepim stihovima. Zato dragi čitaoci, srdačno vam preporučam ovu zbirku PRVA VIOLINA, Mirjanin prvijenac. Uvjeren sam kad je uzmete u ruke i otvorite prvu stranicu da ćete cijelu zbirku pročitati u dahu, baš onako kako je autorica i plela svoje stihove. Tebi draga Mirjana želim još puno redaka, slaganje slova do slova, stih do stiha. Od srca ti želim daljnji let u nove stihove, pjesme. Sretno ti bilo do nove zbirke. Siguran sam da su ovo tvoji prvi koraci kojima koračaš u čudnovati svijet mašte i istine. Čestitke moje od srca na ovoj zbirci srcem pisanoj, srest ćemo se između korica u slijedećoj, slijedećim tvojim zbirkama.”

– Miroslav Borić

Bilješka o autorici:

Mirjana Kolarek Karakaš, rođena 17. 11. 1958. u Vratnu Donjem kraj Varaždina. Završila Gimnaziju u Varaždinu i Medicinski fakultet u Zagrebu kao i specijalizaciju iz pedijatrije. Obavlja privatnu pedijatrijsku praksu. Udata, majka dvoje djece. Dopredsjednica Hrvatskog društva za preventivnu i socijalnu pedijatriju, Predsjednica Savjeta za zdravlje, predavačica je na studiju sestrinstva Sveučilišta Sjever u Varaždinu, članica Županijskog povjerenstva Hrvatske liječničke komore, članica Povjerenstva za pedijatriju pri Ministarstvu zdravlja.

Naslov: Prva violina
Autorica: Mirjana Kolarek Karakaš
Broj stranica: 168
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-216-8
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev


 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.