PORTAE LUCIS UMJETNIČKO ISTRAŽIVANJE, Gloria Oreb

PORTAE LUCIS UMJETNIČKO ISTRAŽIVANJE, Gloria Oreb

SKU: W-1264

15,93  (120,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Portae Lucis je umjetničko istraživanje o međuodnosu arhitekture i svjetlosti, posredstvom umjetničke instalacije – svjetlosne intervencije u javnom prostoru grada.

Osnovna teza ovog umjetničkog istraživanja polazi od svjetlosti kao medija kojim se povijesni prostor Zlatnih vrata u Splitu „osvjetljava“ u doslovnom i simboličkom smislu. Postavljajući naglasak na odnos pojmova suvremenog i povijesnog s mogućnošću njihove izmjene i preplitanja u ovom je umjetničkom istraživanju pokazano kako se posredstvom svjetlosne instalacije suvremenost nadovezuje na povijesnu matricu, odnosno kako suvremenost izvire iz rakursa povijesne imaginacije.

U knjizi je priloženo 86 fotografija i crteža te navodi obimne literature iz područja povijesti i arhitekture Zlatnih vrata i Dioklecijanove palače, antropološke i filozofske tematike koja se odnosi na simbolizam svijetla kroz prakse suvremene umjetnosti.

 

Bilješka o autorici:

Gloria Oreb rođena je 1972. u Dubrovniku. Magistrirala je slikarstvo na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2002. Doktorsku disertaciju obranila je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 2015. Na UMAS-u predaje kolegije slikarstva i crtanja. Osim rada u matičnom mediju slikarstva istražuje i druge načine realizacije vizualnog posredstvom digitalnih medija, performansa, umjetničke knjige: Tekstom nadograđujem sliku, točnije posredstvom teksta konstruiram moguće nove vizualnosti.

Opširnije o umjetničkom djelovanju na:

Ključne riječi: metafizika svjetlosti, svjetlost i arhitektura, Zlatna vrata u Splitu, Dioklecijanova palača, mjesto i nemjesto, svjetlosna instalacija, umjetnost u javnom prostoru,

Link: Osobna web stranica autora djela, ako je autor ima.

E-mail: Gloria Oreb

 

Naslov: PORTAE LUCIS umjetničko istraživanje
Autorica: Gloria Oreb
Broj stranica: 128
Nakladnik: Umjetnička akademija u Splitu
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-6617-61-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.