POPARA NAŠA SVAGDAŠNJA, Slavimir Kapov Mićo

POPARA NAŠA SVAGDAŠNJA, Slavimir Kapov Mićo

SKU: WPOZ-090027

8,76  (66,00 kn)

Autor: Slavimir Kapov

Nakladnik: Slavimir Kapov

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sažetak:
Poezija, pjesme dobrote prema bližnjemu.
Zbirka pjesama je kao tematski nastavak prve knjige ´Pazar na Maloj loži´ i druge knjige ´Pisme o spomena´. I ovdje su prisutna sjećanja i uspomene iz mog djetinjstva u selu Betina na otoku Murteru, sred sunčane Dalmacije na plavom Jadranu, u najljepšoj zemlji na cijelom svijetu- Hrvatskoj.
U njima sam nastojao u nekoliko stihova pohraniti sve ono što je ostalo kao uspomena na ljude koji su bili dio tog svijeta, najljepših godina moga života, svijet gledan dječjim očima.
Život kojim su živjeli, što ih je veselilo što žalostilo, čemu su se nadali, što ih je tištilo.
Zbirka je posvečena mom tetku Anti Nadrčiću Prču koji je tragično završio svoj život u poljskom bunaru, u bunaru kojega je sam iskopao iskopao na svojoj njivi prije pola stoljeća.
Bio je jedan od malobrojnih poštenih ljudi u našim obiteljima povezanih krvnim srodstvom, 
čovjek koji je držao do riječi, koji se do kraja borio za istinu, koji je uvjeren sam u to radi toga i doživio takvu jadnu sudbinu.

Bilješka o autoru:
Slavimir Kapov Mićo
Došao na ovaj svijet u šibenskom rodilištu 24.03.1946. u rano popodne. Svoje djetinjstvo proveo u Betini. Krajem ljeta 1957 g. njegova obitelj se odselila u Šibenik, gdje pohađa nastavu u Osnovnoj školi u zgradi šibenskog Sjemeništa. 1963 g. đak je Pomorske Škole u Malom  Lošinju. 1963 g. pohađa Pomorsku Školu u Bakru, strojarski smjer. Nakon završenog školovanja na Višoj Pomorskoj Školi u Rijeci 1971 g. sve do današnjih dana plovi svim morima svijeta, zadnjih tridesetak godina u činu upravitelja stroja. Prve stihove napisao je na  M/T ‘Orion Trader’, prolaskom ovog broda kroz tjesnac Singapura 02.Siječnja 2002, na putu za luku Chiba u Japanu.


Naslov: POPARA NAŠA SVAGDAŠNJA
Autor:
Slavomir Kapov Mićo
Broj stranica: 242
Nakladnik: Vlastita naklada
Godina izdanja: 2006.
ISBN: 978-953-95146-2-2
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.