OSNOVE KEMIJE - PRIRUČNIK ZA STUDENTE FORENZIKE

OSNOVE KEMIJE – PRIRUČNIK ZA STUDENTE FORENZIKE

SKU: WSUD-120008

9,29  (70,00 kn)

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:
Priručnik OSNOVE KEMIJE prvenstveno je namijenjen studentima diplomskog studija forenzike, ali i svima onima koji se žele podsjetiti na osnovne pojmove u kemiji.
Mnogi od upisanih studenata forenzike, posljednji put s kemijom su se sreli za svojega srednjoškolskog obrazovanja. Studenti prve godine diplomskog studija moraju međutim posjedovati određena nužna znanja kako bi mogli pratiti studijski program.
Osnovna misao u pisanju ovog priručnika stoga je bila prikazati temeljna znanja i pojmove u kemiji bez kojih je teško pratiti gradivo iz forenzične toksikologije, ali i iz drugih srodnih predmeta.
Gradivo je podijeljeno u nekoliko cjelina koje se nastavljaju jedna na drugu. Obuhvaća osnove opće i anorganske, organske, analitičke i drugih dijelova kemije.
Udžbenik sadrži i neke primjere iz forenzične prakse.

Bilješka o autoru/autorici:

Dr. sc. Davorka Sutlović, prof., voditelj je djelatnosti kemije I na Odjelu sudske medicine Zavoda za patologiju, sudsku medicinu i citologiju KBC Split. Radi na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Splitu na Katedri za sudsku medicinu.  Na diplomskom Sveučilišnom studiju forenzike   voditelj je Modula Forenzična kemija i molekularna biologija i voditelj Katedre za forenzičnu kemiju i toksikologiju pri kojoj vodi nekoliko predmeta. Sudjeluje u poslijediplomskoj nastavi na Medicinskom i Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu.
Autorica je više znanstvenih i stručnih radova iz područja forenzične genetike i toksikologije. Članica je nekoliko znanstvenih strukovnih organizacija i stalni sudski vještak na Županijskom sudu Split.

Ključne riječi:
Kemija, forenzična kemija, forenzika

Naslov: Osnove kemije – priručnik za studente forenzike
Autor: Davorka Sutlović
Broj stranica: 110
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2012.
ISBN: 978-953-7595-88-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.