OMORINA, Vladimir Jakopanec

OMORINA, Vladimir Jakopanec

SKU: W-0388

13,27  (99,98 kn)

Autor: U obradi

Nakladnik: Unos u tijeku

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

Omara je zbirka od 13 priča koje su nastale u rasponu od 25 godina. Polovica njih napisane su u Hrvatskoj prije 1987. gdje je autor tada živio, dok je druga polovica priča nastala poslije 1987. u Australiji, na autorovoj novoj adresi. Tematski se izmjenjuju jedna za drugom između Australije i Hrvatske i obrađuju neka uzbudljiva suvremena događanja s ruba društvene zbilje, tih posve oprečnih političkih i socijalnih sredina. Radnja naoko nepovezenih pripovijetki ima, međutim, svoj zajednički nazivnik u meteorološkoj, a zapravo, psihološkoj odrednici omare, sparine, teškog zraka, koja u bitnom uvjetuje način ljudskoga ponašanja.

“Omara” je izuetno djelo koje nužno na čitatelja ostavlja dojam teške životne omorine, no to istodobno nimalo ne umanjuje užitak u čitanju. Dapače, Omara se doista čita suspregnuto, svaka priča u jednom dahu.

Bilješka o autoru:

Vladimir Jakopanec, rođen je na Voći u srcu Hrvatskog Zagorja, a odrastao u Koprivnici usvojivši tako, po vlastitom kazivanju, ono najbolje od Zagorja i Podravine. Studirao je Engleski i Hrvatski na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, te teologiju i filozofiju na Katoličkom bogoslovnom fakultetu, također u Zagrebu. Radio je petnaest godina kao društveni radnik u Zagrebu da bi 1987. s obitelji emigrirao u Australiju, gdje i danas živi i radi. Povremeno piše za hrvatski tisak u Australiji i dugogodišnji je urednik i voditelj hrvatskog programa na 3MDR radiju u Melbourneu. Do sada su mu objavljene dvije zbirke pjesama i roman U zamci Nefretitis.

Ključne riječi: Omara, omorina, priče, socijalne teme, psihologija likova s ruba društva, Australija, Hrvatska, dijaspora, emigracija.

E-mail: Vladimir Jakopanec 

Naslov: Omorina
Autor: Vladimir Jakopanec
Broj stranica: 230
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-218-2
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.