NEMIR IZ UTROBE, Jasna Šemiga Pintarić

NEMIR IZ UTROBE, Jasna Šemiga Pintarić

SKU: W-0592

10,62  (80,02 kn)

Autor: Jasna Šemiga Pintarić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

RECENZIJA za NEMIRE IZ UTROBE-Jasnin prvijenac.

Jasna Šemiga Pintarić je samosvjesna žena. Pjesnikinja koja svim svojim bićem kroz pjesmu diše, stvara, dušom i svim srcem progovara. Autorica je jedna od rijetkih pjesnikinja koja sve svoje osjećaje, želje, nadanja, koja u biti sve proživljeno, doživljeno, odsanjano i nedosanjano vješto prenosi na papir. Iz njezinog pera pište samo iskrene riječi pune topline i ljubavne draži. Ponekad su te riječi pune gorčine i boli da me zaboli ova olovka sa kojom pišem. Bez obzira na sve, Jasnine pjesme dišu puninom, jednostavnošću riječi, oslikavaju svaku njenu misao. Pjesnikinja nam kroz svaku pjesmu ponaosob progovara o trenutnom stanju duha i uma, uma i tijela. Spaja nespojivo, dodiruje nedodirljivo. Jasnina zbirka znakovito neobičnog imena NEMIR IZ UTROBE govori nam puno, gotovo sve što se nalazi između ovih korica. Ponavljam NEMIR IZ UTROBE – to su riječi iz kojih izčitavam kako sve što je zapisano u ovoj zbirci, kuhalo, proživljavano, duboko bilo i čučalo u autoričinoj utrobi, u dubini srca njena napokon našlo načina da izađe van. Pjesnikinja ima bogom dan dar pa lakoćom svoje misli nam pruža srce i dušu svoju na dlanu, kroz stihove i pjesme. Sve tuge i radosti, sve čežnje i žalosti, sve ćete naći i osjetiti u ovoj zbirci pjesama, Jasninom PRVIJENCU – NEMIR IZ UTROBE. Pjesnikinju ćeš dragi čitaoče najbolje upoznati čitajući njene pjesme. Neću puno pametovati, ali znam čitaoče.

Kad uzmeš u ruke ovaj Jasnin prvijenac, kad otvoriš prvu stranicu i počneš čitati – vjeruj mi, nećeš stati dok ne dođeš do zadnjeg slova. Ova zbirka pjesama će se čitat u dahu kao što su i pjesme u njoj pisane. Tebi draga pjesnikinjo zahvaljujem na ukazanom povjerenju, čast mi je bilo da sam jedan od prvih koji je zavirio u utrobu tvoje NUTRINE, duboko zavirivši i analizirajući svaku tvoju riječ, stih, svaku pjesmu. Zadovoljstvo mi je, od gušta i svim srcem i sada pišem sada ove moje skromne, ali iskrene riječi. Tebe i tvoje pjesme neću puno hvaliti, to dajem čitaocima neka odluče. Samo ti poručujem čitaoče, znam da će se mnoge/mnogi pronaći u ovim pjesmama, da će mnoga srca i utrobe zatitrati čitajući ovu zbirku. Toliko. A tebi draga pjesnikinjo poručujem, znam da će tvoji nemiri, nadahnuća, inspiracije uvijek i za navijek biti. Očekujem te, čekam u drugoj tvojoj zbirci, između novih korica.

– Tvoj vjerni čitatelj, urednik i prijatelj: Pjesnik Miroslav Borić

Bilješka o autorici:

Jasna Šemiga Pintarić

Rođena u Bjelovaru 09.04.1971. godine.

Osnovnu školu pohađala sam u Velikom Trojstvu. Gimnaziju sam završila u rodnome gradu.

Sa zvanjem inženjera prometa, živim i radim u Šandrovcu. Oduvijek me fascinirala pisana riječ, poeziju volim od djetinjstva. Od tada svoje misli pretačem na papir.

Bilješka o uredniku:

Miroslav Borić za zbirku NEMIR IZ UTROBE:

Miroslav Borić

Rođen je u Starom gradu, na otoku Rabu, u Starom rodilištu 31.12.1959.god. Kao ugostiteljski radnik u ranoj mladosti otisnuo se na more i već tada osjetio potrebu za pisanjem. Pisao je, ali svoje pjesme nije objavljivao. Svoje stihove sada objavljuje na blogu i na facebooku. Ima veliku podršku čitaoca pa mu je to veliki poticaj u pisanju. Godine 2012.objavio je zbirku, svoj prvijenac “Zrno stiha”. Sa radovima se predstavio i TV emisiji “Od subote do subote”, TV Nova Pula.

Objavio je 9. samostalnih zbirki pjesama, a zastupljen je i u više zajedničkih zbirki. Objavljuje sam i drugi ga objavljuju na raznim portalima u Hrvatskoj i inozemstvu. “Piše na književnom hrvatskom jeziku i dijalektu svog zavičaja, na sve teme, zavisno od trenutka i inspiracije. Redovni je član:

– HKD-a (Hrvatskog književnog društva)
– Hrvatsko književno društvo – Croatian writers’ association
– Kreativne Radionice Balkan – Beograd.

Ključne riječi: NEMIR IZ UTROBE

Naslov: NEMIR IZ UTROBE
Autorica: Jasna Šemiga Pintarić
Broj stranica: 104
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-288-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.