NA LISTU UHA, Majda Fradelić

NA LISTU UHA, Majda Fradelić

SKU: W-0763

10,62  (80,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Kroz poniranje u sebe, pjesnikinja istražuje smisao i besmisao ljudskog postojanja i uopće mogućnosti čovjeka da se uhvati ukoštac s tim pitanjem, kao i relevantnosti eventualnih odgovora koje može pronaći u vremenu koje živi, a u kojem je usamljenost jedina izvjesnost. Odnos čovjeka kao ograničene datosti nasuprot svemiru čija je glavna odrednica bezvremenost, česta je tema pjesama u ovoj zbirci, a jedino što ih spaja ali istovremeno i razdvaja, jest vrijeme. Zato možemo govoriti da je upravo motiv vremena jedan od dvaju temeljnih motiva čitave zbirke. Iz svake pjesme, svakog stiha ove zbirke iščitavamo da je ljubav za pjesnikinju najveća vrijednost u životu čovjeka, za Majdu je ona neprolazna, jedini razlog zbog kojeg vrijedi živjeti. Na uhu je zbirka refleksivnih pjesama s dva temeljna motiva, a to su vrijeme i ljubav, koji se ostvaruju u pjesmama kroz motive samoće, slika djetinjstva i mladosti, a sve u korelaciji s motivima iz prirode. Karakteristika stiha je minimalna uporaba rečeničnih znakova, zgusnutost stiha do njegove ogoljenosti, izrazita refleksivnost te „šimićevski“ pristup grafičkom oblikovanja pjesama, po uzoru na ranu avangardu. Ova se zbirka po mnogočemu približila postmodernizmu i u njoj je autorica već izbrusila prepoznatljiv stil suvremenog pjesničkog izričaja, a širinom tema bliska je današnjem čitatelju i zasigurno zaslužuje svoju publiku.

– Slavica Gazibara, prof.

Bilješka o autorici:

Majda Fradelić je rođena 6.9.1962. godine u Splitu. Diplomirala je na splitskom Ekonomskom fakultetu. Članica je ULKU „ Vlaho Bukovac “ Split, Udruge književnih stvaralaca „ Riječ iznad svega “ Zadar i Hrvatskog književnog društva Rijeka.

Piše standardnim književnim jezikom, kao i na čakavštini, a tematski raznoliko: od lirskih i pejzažnih motiva do ljubavnih, socijalnih i duhovnih. Također piše poeziju za djecu i haiku. Sudionica je mnogih poetskih događanja i festivala širom Hrvatske i u inozemstvu.

Zastupljena je u više zajedničkih zbirki poezije , zbornika i časopisa. Izdala je jednu samostalnu zbirku poezije (Sa snovima je lakše).

Ključne riječi: Majda Fradelić, Na listu uha, poezija

E-mail: Majda Fradelić

Naslov: Na listu uha
Autorica: Majda Fradelić
Broj stranica: 100
Nakladnik: ULKU „ Vlaho Bukovac “
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-8134-06-7
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.