MOJA AUSTRALSKA PRIČA, Tuga Tarle

MOJA AUSTRALSKA PRIČA, Tuga Tarle

SKU: W-0596

15,93  (120,02 kn)

Autor: Tuga Tarle

Nakladnik: Udruga OS

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak: MOJA AUSTRALSKA PRIČA
Podnaslov: Roman o jednoj iseljeničkoj avanturi
Urednik: Josip Brkić
Recenzent: Branko Čegec
Ilustracija naslovnice: Patricio Aguero Morino
Lektura i korektura: Ivana Honomihl
Obrada engleske verzije: Adam Crnogorac

Roman Moja australska priča je napeto štivo o iseljeničkom iskustvu ispričano u nizu od 39 proznih minijatura poredanih po abecednom redu koje čine kralježnica različitih zbivanja i iskustava glavne junakinje, djevojčice Maše i brojnih drugih aktera njezine priče, a istovremeno može svaka od proznih minijatura živjeti samostalno kao zasebna pripovjedna cjelina. Roman je namijenjen čitalačkoj publici od 10 do 100 godina starosti jer kao višeslojno štivo otvara prostore različitim generacijama čitalaca. Na jednoj ravni otkriva nepoznat i čudesan svijet Australije djeci i mladima koji sanjaju o izazovnim iskustvima dalekih i tajnovitih svjetova dok se na dubljoj ravni obraća odraslima promišljajući o prednostima i nedostacima kulture i etičkih vrijednosti suvremenog Zapada.

Roman se razvija iz vizure djevojčice u osjetljivim godinama izrastanja koja je prisiljena uklopiti se u posve drugačijem okruženju od poznatoga, zbog čega prolazi kroz dramatičnu krizu prilagođavanja zajedno s članovima svoje obitelji. To je roman tranzicije identiteta u doba novog vala iseljavanja iz Hrvatske koji je ujedno i homage mitskom vremenu „siromašnih ali sigurnih i sretnih ljudi“ uoči velikih društvenih turbulencija, rata i političke i gospodarske tranzicije u domovini.

Bilješka o autorici:

TUGA TARLE – diplomirala je filozofiju i komparativnu književnost na Zagrebačkom sveučilištu te Diplomatsku akademiju u Zagrebu. Diplomatkinja i promotor hrvatske kulture, društveno angažirana publicistkinja i književnica, osnivačica Zaklade za skrb o djeci žrtvama rata (DORA, 1991.), prva predsjednica Hrvatske humanitarne mreže (1994.), osnivačica Hrvatsko-španjolskog društva prijateljstva, Madrid (2001.), Diplomatskog kluba zamjenika veleposlanika, Bratislava (2011.) i Udruge OS, Zagreb (2013.). Surađivala u časopisima OKO, Most, Književna Republika, Matica, Hrvatski iseljenički zbornik, Sušačka revija, na Hrvatskom radiju i TV-u. Voditeljica kulturnih i političkih tribina. Objavila knjige: Hrvatska – Australija/Novi Zeland, povijesne i kulturne veze (2000.), Plesne kritike (2009.), pripovijetke Ariadnina nit (2011.) kao i eseje Hrvatski iseljenički duhopis (2013.). Sudjelovala u orgaizaciji I. i II. Hrvatskog iseljeničkog kongresa te je članica Hrvatskog diplomatskog kluba.

Ključne riječi: Australija, priča, Maša, Tuga, domovina, iseljenici

Link: www.Udrugaos.hr
E-mail: Tuga Tarle

Naslov: Moja australska priča
Autor: Tuga Tarle
Broj stranica: 250
Nakladnik: Udruga OS
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-59225-0-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.