MATEMATIČKO-LOGIČKA TERAPIJA (MALOT), Aleksandar Ljubotina

MATEMATIČKO-LOGIČKA TERAPIJA (MALOT), Aleksandar Ljubotina

SKU: W-1341

13,94  (105,03 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Matematičko-logička terapija (MALOT) je knjiga namijenjena prvenstveno obiteljskim liječnicima i psiholozima, ali i svim drugim stručnjacima koji u svakodnevnom radu psihosocijalno procjenjuju, provode potpornu psihoterapiju i psihološki savjetuju svoje pacijente odnosno klijente. Također, knjiga je namijenjena i širem krugu čitatelja koje zanima psihološko savjetovanje i psihoterapijski pristup u rješavanju zdravstvenih problema.

U matematičko-logičkoj terapiji, matematički se koncepti i konstrukti koriste u pojašanjavanju psihičke strukture i mentalnih procesa osobe, uvodeći logičku dimenziju u često iracionalno i nelogično ponašanje osobe. Od brojnih grana matematike izabrali smo one koje se najbolje mogu uklopiti u izgradnju psihoterapijskog modela. To su: algebra, aritmetika, euklidska geometrija, neeuklidske geometrije, trigonometrija), funkcionalna analiza, kombinatorika, matematička logika, statistika, teorija čvorova, teorija grafova, teorija mreža, teorija igara, teorija kaosa, teorija pogrešaka, teorija skupova i teorija vjerojatnosti.

 

Bilješka o autoru:

Aleksandar Ljubotina je rođen 19. travnja 1957. u Rijeci, gdje je 1981. diplomirao na Medicinskom fakultetu. Nakon pripravničkog staža pri KBC Rijeka, nastavlja raditi kao obiteljski liječnik u Domu zdravlja Poreč. Od 1984. radi u Domu zdravlja Rijeka, u ambulanti medicine rada za poduzeća „Luka“, koja nakon jedne od reformi zdravstva postaje ambulantom obiteljske medicine.

Studij psihologije završava 1998. na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci. Godine 2000. postaje magistar biomedicinskih znanosti, 2007. specijalist obiteljske medicine, a 2012. postaje doktor biomedicinskih znanosti.

Od 2008. do 2009. godine radi kao asistent na Katedri za socijalnu medicinu i epidemiologiju, a od 2009. kao asistent na Katedri obiteljske medicine Medicinskog fakulteta u Rijeci. Godine 2017. izabran je u nastavno zvanje docenta na Katedri obiteljske medicine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci.

Uz više znanstvenih i stručnih radova autor je knjiga „Sitna riba SOM“ , „Sve boje stresa“ i „Liječenje komunikacijom“.

U okvirima stručnog i znanstvenog interesa posebno se bavi komunikacijom zdravstvenih djelatnika i pacijenata, kao i ulogom psihološkog stresa u nastanku i tijeku bolesti.

E – mail: alexandar_ljubotina@yahoo.com

 

Ključne riječi: psihoterapija, savjetovanje, matematika, logika, obiteljska medicina

E-mail: Aleksandar Ljubotina

Naslov: Matematičko-logička terapija (MALOT)
Autor: Aleksandar Ljubotina
Broj stranica: 98
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-336-875-7
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.