LOVCI NA TENKOVE, Igor Petrić

LOVCI NA TENKOVE, Igor Petrić

SKU: W-0701

11,95  (90,04 kn)

Autor: Igor Petrić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Lovci na tenkove zbirka je ratnih priča i novela iz Domovinskog rata.

Naslovi priča i novela:

Bitka za Jokinu glavicu
Mjesečeva sonata
Arhanđeo Mihael
Krik u noći
Zasjeda u šumi Striborovoj
Smrt na crvenoj zemlji
Labirint na Dinari

Zbirka Lovci na tenkove obiluje akcijskim scenama rata s nizom pomno psihološki obrađenih likova. Junaci ovih priča su obični ljudi koji u ratnom vihoru prolaze svoja iskušenja i katarze.

Tu se preživljava i gine, tu se prelaze krajnje granice vlastitih snaga. Svaki od likova ove knjige na svoj način duboko u sebi proživljava ovaj rat.

Jer nije rat samo borba protiv neprijatelja. To je i borba protiv prirode i njezinih sila. To je istovremeno i borba protiv vlastitih nesigurnosti, slabosti i strahova. Nisu heroji oni koji se ne boje, nego su to oni koji usprkos svemu zadržavaju hladnu glavu i pritom ostaju ljudi.
Iako je od završetka Domovinskog rata prošlo više od dva desetljeća čitajući ove priče čitatelj će se lako vratiti u ratne 90-te.

Ovo se osobito odnosi na one koji su u ratu sudjelovali. Za njih će Lovci na tenkove biti poput vremeplova koji će ih vratiti u maskirnu odoru hrvatskog vojnika. Svi će oni čitajući ove stranice opet osjetiti u nosnicama miris baruta i prisjetiti se onog zlokobnog zvuka granate koja nailazi.

Za sve ostale ova je knjiga prilika da shvate kroz što to prolazi vojnik kad se izravno suoči s opasnošću po vlastiti život.

 

Bilješka o autoru:

Igor Petrić rođen je u Splitu 14. 10. 1960 godine.

Poslije završene Pomorske škole odlazi na more te stječe zvanje Poručnika trgovačke mornarice. U životu radi razne poslove, ali umjetnost ostaje njegova trajna preokupacija. Bavi se slikarstvom, fotografijom i književnošću.

1993. godine odlazi kao pripadnik 141. brigade Hrvatske vojske na zadarsko bojište. Ovo ratno iskustvo 1997. godine rezultirat će njegovim prvim romanom TG-5 (Taktička grupa 5). To je napeti akcijski ratni roman koji govori o grupi hrvatskih diverzanata koji izvode akciju u neprijateljskom zaleđu.

2002. godine izlazi mu drugi roman pod naslovom Zakon ulice. Ovo je priča o mladom paru splitskih narkomana koji pokušavaju prokrijumčariti veliku količinu droge.

30. 12. 2003 postaje članom Društva hrvatskih književnika.

Lovci na tenkove njegova je treća knjiga. Živi i radi u Splitu kao slobodni umjetnik.

Ključne riječi: Knjige o Domovinskom ratu, proza, hrvatska književnost, Igor Petrić, Lovci na tenkove.

Link: https://na-rubu-pameti.site123.me/

Naslov: Lovci na tenkove
Autor: Igor Petrić
Broj stranica: 142
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-447-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.