LJUBAV U POMPEJIMA, Marija Juračić

LJUBAV U POMPEJIMA, Marija Juračić

SKU: WPRZ-140085

7,96  (59,97 kn)

Autor: Marija Juračić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

„Ljubav u Pompejima“ je roman koji se sastoji iz dvije priče koje su vremenski udaljene gotovo dvije tisuće godina, a povezane su glavnim likovima u njihovim reinkaniranim životima.

Prva nas priča vodi u daleku 79. godinu u kojoj cvjeta život u Pompejima, bogatom rimskom gradu na obali Sredozemnog mora. Robovlasnički poredak nije naklonjen ljubavi patricijke Aree i Aponeja, roba dovedenog sa dunavskih nizina koji ju osvaja svojim sviranjem kitare, svojim ponosnim držanjem i pripovijedanjem.

Obećana drugome, Area se ne prepušta sudbini, nego se bori za svoju ljubav u čemu joj zdušno pomaže robinja Sena. Sva zbivanja ove zanimljive ljubavne priče odvijaju se u sjeni prijetećeg vulkana Vezuva za kojeg nitko ne vjeruje da će eruptirati.

U drugoj se priči ljubavnici nakon niza stoljeća ponovno susreću. Osjećaju sudbinsku privlačnost, a nose i isti tajanstveni znamen na lijevome bedru, urezani znak iz prošlih života.

Area je mlada arheologinja koja je došla proučavati Pompeje, a Aponej je profesor povijesti. U naoko mirnoj, idiličnoj atmosferi arheoloških iskapanja vreba opasnost od napuljske mafije pa Area i Apon doživljavaju niz napetih avantura koje vas moraju ostaviti bez daha.

Nižu se događaji koji fino i logično zapliću radnju romana i iako je čitatelju rješenje zapleta stalno pred očima, teško da će do samoga kraja riješiti zagonetku. Ono što daje posebnu vrijednost romanu je lagani i zanimljivi prikaz života i običaja u starom Rimu, radova na arheološkom nalazištu na kojem akteri ove priče, na neki način, iskopavaju i proučavaju vlastitu prošlost, a pojedini pronađeni artefakti u bljeskovima njihove svijesti otvaraju sjećanja na zajednički prošli život.

Area je po tko zna koji put čitala pismo svog starog profesora Ivana Horvata i nije vjerovala očima. Profesor ju je pozivao da se priključi njegovoj ekipi koja putuje u Pompeje na jug Italije kako bi nastavila istraživanje i daljnje iskopavanje ovog drevnog grada.

Cijenila je starog profesora. On joj je svojim zanimljivim predavanjima i strastvenim odnosom prema radu otvarao jedan davni svijet koji je živio i disao kao što mi danas živimo i dišemo, koji je imao svoje običaje, zakone, stil života, svoje protagoniste, ljude od krvi i mesa i koji je svoje korijene utkao u suvremeni život. On je činio da davni ljudi i događaji dobiju svoju životnost, da postanu stvarni, da predmeti koje su rabili progovore o jednom vremenu koje je prethodilo našem, kao što naše vrijeme prethodi budućem. Zahvaljujući njemu shvatila je da smo samo karika u beskrajnom lancu života i da ćemo ostaviti trag kako su ga ostavljali naši preci. Idući njihovim stopama bogatimo naš život i stvaramo uvjete za one poslije nas.

Pompeji! Iskopavanja! Traženje stvarnih, materijalnih dokaza o načinu života, vjerovanju, sanjarenju i zbilji! Sanjala je o tome da postane član jedne takve ekspedicije, a sada joj dobri profesor Horvat nudi priliku da ostvari svoje snove.

Ljubiteljima nježnih ljubavnih priča i kriminalističkih romana preporučam ovaj roman kako zbog zanimljive fabule koja se čita u dahu, tako i zbog živog i pitkog stila autorice kojim vas ona lako uvodi u zanimljiv, pustolovni svijet.

– Božidar Pasarić, mr. sc.

Bilješka o autorici:

Marija Juračić, profesorica književnosti i njemačkog jezika do sada je objavila tri romana i nekoliko zbirki poezije. Već dvije godine vodi internetski portal za objavu i analizu poezije „Očaravanje“ koji je sama osmislila, a koji pomaže nepoznatim autorima da afirmiraju svoju poeziju.

Ključne riječi: Povijesno kriminalistički roman

Link:
http://julijetabek.blog.hr/

E-mail:
 Marija Juračić

Naslov: Ljubav u Pompejima
Autor: Marija Juračić
Broj stranica: 138
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2014.
ISBN: 978-953-336-138-3
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.