LJEPOTA DUŠE, Jasenka-Marija Leko

LJEPOTA DUŠE, Jasenka-Marija Leko

SKU: W-0691

8,75  (65,93 kn)

Autor: Jasenka-Marija Leko

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:       

Malenim, ja vjerujem u anđele!

A vi tražite dalje svog anđela na nebu.

Autorica ovim pjesmama ulazi i vraća se u svoje djetinjstvo kako bi što bolje dočarala svijet koji bi djecu potaknuli na razmišljanje i maštanje. Jasenka-Marija u ovim pjesmama dočarava prirodu i životinje u prirodi na sebi svojstven, poseban način vjerujući u mala stvorenja kao u anđele.

To bih dočarao ovom njenom pjesmom koja je na početku ove teme za djecu, sa kojom nam u biti govori sve kako bi djeca bila uvijek radosna i vesela. Ovo je šlag koji nam želi dočarati bit svih pjesama koje su kasnije napisane, a nalaze se u ovoj zbirci jedna iza druge poslije ove pjesme.

 

Anđeli radosti

Anđeli mali, zlatnih krila

Doletite, u kuću moju sletite

Radosti mi pune košarice donesite

U kuću moju sve će da stane

 

Što pretekne odnesite dalje

Radost se ne kvari

Ona traje i traje

Poklonite osmijeh tužnoj djeci

Na njihove male glave radost neka sleti

 

Neka se raduje svako dijete

Neka anđeli mali neprestance lete

 

Drugo poglavlje počinje sa znakovitim naslovom

Mir u postojanju!

U ovom poglavlju Jasenka-Marija Leko piše o ljudskim sudbinama, o prijateljima koje je otpratila na drugi svijet kad im se nit života ugasila na zemlji. Pjesnikinja progovara i o vrijednostima, poštovanju koje su u današnje vrijeme izgubile ili sve više gube na važnosti. Piše o iskrivljenoj slici u postojanju ljudskoga roda, o dobru i zlu u kojima su se mnogi pogubili i ne znaju ili ne žele znati  prave vrijednosti koje su se nekada poštivale i vodile su nas kroz život uzdignute glave poštenjem i pravednošću, istinom.

Jasenka-Marija čezne i vidi u ovom tmurnom svijetu i zraku svjetlosti u ljudskim dušama. Nije baš sve tmurno, ima i lijepih doživljaja, postoji još zrnce dobrote u ljudima.
Život nije lak, svaki je okrenut svojim problemima tako da se čak i vlastiti roditelji pod starost napuštaju i stavljaju u ustanove kojima se oni ne vesele. Svatko od starijih želi zadnje dane provesti u miru i spokoju na svom krevetu, u svom domu.

 

Završetak

 

Drhtava ruka

Uvela žuta

Čovjek trošan i star

U oku suza

Niz obraz klizi

Rukom je briše

Bolno uzdiše

 

Pustite djeco

Da u kući umrem

Ne idem tamo

Jadan i sam

Još vremena imam malo

Spremam se za vječni san

 

Neću vam smetat

Unuke volim

Mogu i pomoći što

Ne ču ga nitko

Suza kanu, na ruku uvelu

Jecajem popraćenu

 

Odvedoše starca u dom novi

Hladan,  nepoznat,  siv Uzdah se ote

Duša mu klone

Izdahnu tužno

Nekad nečiji sin

Jasenka-Marija u ovom poglavlju ne piše samo o tuzi i nečovječnosti, spominje u pjesmama razna događanja, svoj grad, opisuje ljude, biljke, dogodovštine razne. Njezine pjesme su joj spas i Boga često spominje, moli se za boljitak svih, za duše dobre i duše zla da im snage da kako bi otvorili oči i vidjeli realno svijet u kojem živimo.

Urednik:

Ljubav se zove imenom tvojim!

U ovom poglavlju autorica progovara o svojoj vječnoj ljubavi. Govori nam o svojim željama, nadanjima, proživljenim i doživljenim danima u samoći, čekanju, nadanju, planiranju zajedničkog života sa voljenom osobom. Jasenka-Marija je puna ljubavi i ljubi srcem iz dna duše, pjesmom progovara o svemu. Dragi čitatelji kada uzmete ovu zbirku pjesama u svoje ruke otkrit ćete ono o čemu vam ja sada neću pisat. Ne bi bilo u redu da vam baš sve otkrijem. Znam da će se mnogi pronaći u pjesnikinjinim pjesmama.

Samo da spomenem i zadnje poglavlje

„Svi su moji izvori u Tebi!“

Ovo poglavlje je posvećeno vjeri i ufanju u samoga Boga

gdje pjesnikinja sve svoje želje, cijeli svoj život povjerava direktno Bogu. U vjeri pronalazi spas. U vjeri živi svoj život i tako ga kroz svoje pjesme daruje čitateljima na dlanu. Dragi čitatelji želim vam da što više lijepih trenutaka provedete uz  ovu zbirku pjesama znakovita naslova LJEPOTA DUŠE jer ova zbirka i pokazuje ljepotu duše Jasenke-Marije Leko koju poklanja svima, od onih najmlađih do najstarijih naraštaja.

Na kraju bih se zahvalio mojoj dragoj pjesnikinji i prijateljici Jasenki-Mariji što je baš mene izabrala da među prvima zavirim u njezinu dušu.

Hvala draga Jasenka-Marija Leko.

Od srca tvoj prijatelj…pjesnik…Miroslav Borić

Bilješka o autorici:

Jasenka-Marija Leko

Rođena 5.2.1959. na Buni kod Mostara. Piše i objavljuje radove za djecu i odrasle u Republici Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Pohađala je majstorsku radionicu kreativnog pisanja u klasi profesora Bauera. Pisala je za časopis „Treća  mladost“ na pučkom otvorenom sveučilištu u Zagrebu. Član je više društava pjesnika u Zagrebu. U KUD-u Dubrava vodila je literarnu grupu. Radovi su objavljivani u više zbornika i časopisa. Čita poeziju kao gost na Radio Martinu te u brojnim domovima za kulturu. Čitanjem poezije davala je doprinos humanitarnom radu, najviše za djecu s posebnim potrebama.

E-mail: Jasenka Marija Leko

Naslov: Ljepota duše
Autorica: Jasenka-Marija Leko
Broj stranica: 172
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-440-7
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.