KRVAVI MJESEC, Haira Lacmanovic-Heydenreuter

KRVAVI MJESEC, Haira Lacmanovic-Heydenreuter

SKU: W-0440

7,83  (59,00 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

Napad Turaka na Šibenik. Sudar dviju civilizacija na dalmatinskom tlu. Vrijeme teritorijalnih i religijskih sukoba na Balkanu. Šibenik, Visovac i Sarajevo u 17. stoljeću. Težnja mlade djevojke za mirom, ljubavlju prema slobodnom izboru čovjeka i Boga (religije) koji u sebi nosi “samo” ljubav, a ne rat.

Bilješka o autorici: 

Haira Lacmanovic-Heydenreuter je rođena u Šibeniku gdje je završila gimnaziju. Studij je započela u Zadru te nastavila u Münchenu. Studirala je povijest umjetnosti, germanistiku, slavistiku i povijest jugoistočne Europe. Magistrirala je na temu “Pad dubrovačke republike” Doktorirala je također u Münchenu na L.M.U. na temu “Dalmacija u Beču” (dalmatinski zastupnici u Beču od 1865-1918). Knjiga predstavlja važan i ključan doprinos hrvatskoj povijesti u drugoj polovici 19. i početku 20. stoljeća. Haira Lacmanović-Heydenreuter radi kao samostalna znanstvena suradnica na različitim povijesnim izložbama i projektima.

Član je državnog Sveučilista u Kirovogradu gdje je za svoje zasluge dobila počasni doktorat. Sudjelovala je u Institutu za njemačko-ukrajinske odnose u Münchenu u sklopu stipendijskog programa Bavarske (2002-2009).

Ovo je njena prva drama posvećena povijesti grada Šibenika te tvrđavi Barone (Šubićevac) ispod koje je već više od 150. godina dom njenih predaka obitelji Lacmanović. Knjiga je također prevedena na njemački jezik.

Ključne riječi: Napad Turaka na Šibenik 1647.godine. Dalmacija, Šibenik u vrijeme Venecijanske Republike. Barun Christoph Martin von Degenfeld (1599-1653). Tvrđava Baroni (Šubićevac) Šibenik.

Naslov: Krvavi mjesec
Autorica: Haira Lacmanovic-Heydenreuter
Broj stranica: 60
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-336-256-4
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.