RAVNO DO DNA, Davor Novevski

KOMŠINICA BERA, Vanja Dijak

SKU: W-0615

19,78  (149,03 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Komšinica Bera, žena bokser kojoj u spavaćoj sobi umjesto lustera visi bokserska vreća, a bokser Mike Tyson izaziva u njoj strahobalno divljenje i neizmjerno poštovanje; on je za nju najveća legenda. U ovih 12 priča – rundi, zajedno sa svojim komšijama “legendarne zgrade”, komšinica Bera neprikosnoveno polaže stabilne temelje za jedan novi književni pravac – sirova i naivna književnost, a sam gospodin Zajnil, komšija legendarne zgrade koji marljivo prikupi i objavi ova njena sabrana djela samim tim postaje ekskluzivni njegovatelj i doajen te iste književnosti.

“Rukopis sam pročitao i uživao, a to je nešto. Zgodno je, zabavno, zanimljivo, ne tuši, a to je najvaznije.”
– Miljenko Jergović, književnik i novinar

Bilješka o autoru:

Bilješka o autoru: Vanja Dijak rođen je 1967. godine i odrastao u Sarajevu. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Menadžer u Kanadskom Zdravstvu i certificirani edukator klasične gitare i teorije muzike u na Royal Conservatory of Music u Kanadi. Kada je prezauzet, putuje kontinentima svijeta po kojima neselektivno degustira čudne gastronomske specijalitete i obilazi uglavnom nepoznate turističke atrakcije. Objavio knjige, Komšinica Bera, 2017. i Kako smo kalili Zelen ban, 2023.

Ključne riječi: Komšinica Bera, boks, bokser, runde, komšije, legendarna zgrada, Vanja Dijak, Mike, Majk, Tyson, Tajson, sirova i naivna književnost, sabrana djela.

Link: https://vanjadijak.wixsite.com/knjige
E-mail: Vanja Dijak

Naslov: Komšinica Bera
Autor: Vanja Dijak
Broj stranica: 376
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-389-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.