KOLAJNA UD VERŠI, Denis Kožljan

KOLAJNA UD VERŠI, Denis Kožljan

SKU: WPOZ-120048

6,64  (50,03 kn)

Autor: Denis Kožljan

Nakladnik: Denis Kožljan

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:
“Kolajna ud verši”, zbirka pjesama  pisana isključivo čakavskim dijalektom. Sadrži sedamdesetak pjesama podijeljenih u pet cjelina (Moji dragi ljudi, Arija lipo zadaje, Niš ni više kaj nikad, Siromaština je vela bila, Pensiri), a na samom početku zbirke uvršteno je i pet kraćih proznih uradaka iz mojih sjećanja, također pisanih čakavicom.
Kroz ovih pet cjelina dotakla sam se motiva iz života istarskog čovjeka nekad i danas, ljepote istarske zemlje, načina života, opisala neke drage ljude koje u mom životu zauzimaju posebno mjesto, dok je u posljednjem djelu prisutna misaono refleksivna poezija odnosno pensiri….Zbirka sadrži 108 stranica i popraćena je prekrasnim ilustracijama urednika Nenada Grpca, koji je i urednik digitalnih knjiga. Ovu sam poeziju na čakavskom  tj. mom dijalektu, istarskom, pisala u svrhu očuvanja istarskog jezika, folklora, tradicije i baštine, a u današnjem svijetu globalizacije. Recenzent je poznati istarski pjesnik Denis Kontošić.

Bilješka o autorici:

Denis Kožljan, rođena 13. 08. 1961. u Puli, gdje i sada živim i stvaram. Po struci odgajateljica, u mirovini. Pjesnikinja i književnica, pišem standardom i čakavskim dijalektom, osim poezije pišem osvrte, kraća prozna djela, duhovnu poeziju, eseje. Pišem na nekoliko portala, imam dva svoja bloga, a neki su mi članci objavljivani u lokalnom dnevnom listu i studentskim novinama. Organizirala sam mnoge promocije, Književne i glazbeno književne večeri, sudjelovala u humanitarnom koncertu, na Susretu čakavskih pjesnika “Beside u jatu” u Barbanu, te posebnu diplomu dobila na prošlogodišnjem susretu Duhovne poezije “Stjepan Kranjčić” u Križevcima.

Do sada sam objavila četiri samostalne zbirke pjesama: “Sva moja sjećanja”, Priroda diše”, “Ljubavlju ispunjena”, “Kolajna ud verši”, te jedna zajednička “Beside u jatu 1.”, a već je u tisku i druga zajednička “Beside u jatu2” u koju su mi ušle dvije pjesme pisane čakavicom, “Libar ud života” i “Kamo god da pojden”.   Napisala sam preko četrdeset osvrta na pročitana djela vrsnih autora i u doglednoj budućnosti spremam se izdati knjigu  kao i svoju biografiju.

Ključne riječi:

kolajna, ud, verši, denis, kožljan, digitalne, knjige, bušić, u tezu, na mizi,arija, lipo, zadaje,miš, ni, više, kaj, nikad, siromaština, je, bila, pensiri, u, inat, globalizaciji, Denis, Kontošić,

E-mail:Denis Kožljan

Naslov: Kolajna ud verši
Autor: Denis Kožljan
Broj stranica: 104
Nakladnik: Denis Kožljan
Godina izdanja: 2012.
ISBN: 978-953-56334-1-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.