KOLAJNA OD SVILE, Ljiljana Hidić

KOLAJNA OD SVILE, Ljiljana Hidić

SKU: W-0508

10,62  (80,02 kn)

Autor: Ljiljana Hidić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

Ljiljanin stih je čarolija srca okrenuta suncu

Čitaoče, dobronamjerniče, zastani, u ruci ti je stihozbirka prvijenac pjesnikinje Ljiljane Hidić KOLAJNA OD SVILE. Već je prva pjesma iskra bljeskalica koja će ti pokazati put u čaroban svijet suptilne Ljiljanine duše. Simfonija je to u stih složene riječi, izmamljuje ljubopitnost, otkrivaš bogatstvo. Zaviri u svaki najskriveniji pretinac pjesničkog bića, kreni dalje, slijedi tijek Ljiljaninih misli otkrit ćeš čaroliju zvanu ženska poezija.

Prepusti se snazi riječi, prepoznat ćeš ljubav u pravom smislu riječi, upoznat ćeš skriveni svijet svjetla kojeg pjesnikinja posjeduje u velikim količinama.Vrutak života otkrit ćeš, krhkost nježne ženske osobnosti. Ljiljana pjesmom daje sebe, prepuna je ljubavi, osjećanja su joj meka, ali ne preskače oporost i sivilo emocija koja joj se dogode, čitatelja neće nikad ostaviti ni tužnog ni razočaranog, jer će ubrzo prostrti stih u kojem će progovoriti milozvučnim optimizmom.

Rodila se pjesma, pjesma je otkrila ženu zrelu, samosvjesnu, ali krhku kad je život nemilosrdan, nježnu kad za nježnošću čezne, odlučnu i hrabru kad se to od nje traži. Otkrit ćeš, cijeli svemir raznolikih emotivnih turbulencija, saznavši ih, ostat ćeš nijem pred mnogim pitanjima na koje nisi imao odgovor. Pjesnikinja stihom daje odgovore. Otvara najskrovitija vratašca srca, dobro da je tako, jer sve do jučer ona je samo sanjala knjigu stihozbirku na čijim je koricama stroj ispisao njezino ime i prepisao stihove pomno čuvane u ladicama duše i srca. Dobro je što je tako, jer da nije, svi bi mi ostali uskraćeni za neizmjernu ljepotu izričaja i zvijezdu vodilju na trnjem zaraslom putu života.

Ispovijest iskonski iskrena svakako je najljepša odrednica senzibilne Ljiljanine duše. Ona zna voljeti, ona zna čeznuti, ona diskretno otkriva svoje želje, ne ustručava se progovoriti tugom, bolom, padom i lomom, odlučna i hrabra, ustaje, plemenitost i zahvalnost prostire na dlan bez zadrške, otkriva pjesničke slike koje će čitatelja trgnuti iz letargije.

Cijeli jedan emotivni svemir skutren je između korica, poklonjen čitatelju, baš tebi, meni, svima nama. Potrebna je samo mala doza koncentracije pri čitanju i cijeli spektar osjećanja, motiva i tema, lirski sočan stih pjesnikinja je podarila svakome tko od nje darak želi prihvatiti. Svaka pjesma nosi poruku, svaki stih naznaku trenutka u kojem pjesnikinja spoznaje sebe i svijet oko sebe. Očarana vlastitim saznanjem da u sebi ništa neće kriti, umješnost nizanja riječi u stih sročene objelodanjuje u stihozbirci prvijencu. Prepoznat će čitatelj tako milozvučnu liričnost, pjesnikinja stihom hrabri, tješi, tetoši i mazi, pronalazi putove kojima će svoju poeziju učiniti bliskom i kojoj će se čitatelj opet vratiti.

U zbirci pjesme nisu razvrstane u cjeline, svaka od njih dio je rijeke koja teče najraskošnijim krajobrazima i lirskim vizurama, ponekad su krilo koje će pružiti toplo utočište nakon teškog dana, a najčešće će biti krilo zanosa koje će poletjeti sa izvora pjesničkog nadahnuća do ušća u srce čitatelja.

Ostajem u uvjerenju da je Ljiljana Hidić ovim svojim prvijencem dodirnula zvijezdu uzdanicu na putu do raskošnog svijeta poetičnosti kojeg će čitatelju tek otkriti u nekoj novoj stihozbirci. Na tom putu želim joj uvijek drhturavo srce koje će stihom bilježiti svaki poticaj vanjskog svijeta. Sve je u Ljiljaninom srcu, a stihovi njeni okrenuti suncu i čitatelju.

– Neda Milenkovski

Riječ urednika:

Ljiljanu Hidić sam uočio na facebooku slučajno pročitavši nekoliko njezinih komentara.

Ljiljanini komentari su bili napisani takvom toplinom, onako iz srca. Odmah sam vidio da se iza njezinih riječi krije potencijal pjesničke duše. Otvoreno i bez razmišljanja sam joj ponudio svoju pomoć. Pitao sam je da li piše pjesme. Sramežljivo je odgovorila da piše, ali da se ne usudi iznositi to u javnosti. Skromna kava je, pjesnikinja mi je ipak odlučila pokazati neke svoje radove. Oduševila me njezina lakoća pisanja i osjećaj za svaku riječ koju je napisala. Prepoznao sam kada piše da cijelu sebe daje i srcem i dušom. Na prijedlog da idemo probat napravit zbirku bojažljivo je reklada joj je to davna želja još iz djetinjstva koja se nikad neće ostvariti. Tu me pogodila u žicu, onu pjesničku žicu gdje samo pjesnik pjesnika razumije. Odlučno sam joj rekao: Ti jesi pjesnikinja po rođenju, imaš to u sebi, to ti je Bogom dano i imat ćeš svoju zbirku pjesama. Pripremio sam joj pjesme i složio u knjigu i predložio joj Nedu Milenkovski(Albu Istrianu) da joj lektorira zbirku i prema njenim pjesmama napiše osvrt. Hvala bogu pristale su obje. Hvala Ljiljana draga i vrsna pjesnikinjo što si imala povjerenja u moju procjenu i dala mi materijal na uvid. Neka se raduje svatko tko uzme u ruke tvoju zbirku znakovita naziva KOLAJNA OD SVILE, kad čitatelj počne čitati neće stati do zadnje stranice, do zadnjeg pročitanog slova. Hvala Albi što se zdušno i srcem ulovila ovoga posla. Tebi, pjesnikinjo Ljiljana želim svu sreću u životu i daljnjem pisanju, VIDIMO SE IZMEĐU BUDUĆIH KORICA u drugoj tvojoj zbirci. Nadam se i čvrsto vjerujem da će ih bit još i još jer nećeš stati, pjesnik kad počne ne umije povući ručnu, samo ide dalje i dalje i svoje srce i dušu daje pisanoj riječi.

– Miroslav Borić

Bilješka o autorici:

Rođena sam u Zagrebu 28. 11. 1969. Djetinjstvo sam provela u Bednji koje se nalazi u Hrvatskom Zagorju, u blizini Trakošćana. Ondje sam pohađala OŠ FRANJE SERTA. U srednju školu dolazim u Zagreb gdje upisujem PPOC DUBRAVA ZAGREB. Svoju ljubav prema pisanju otkrila sam već u osnovnoj školi gdje sam pisala za Modru lastu i bila prepoznata po svojim sastavcima. Kao nagradu sam dobivala odlaske na susrete U KLUB PRIJATELJA KNJIGE KOJE SE ODRŽAVALO U DVORANI
VATROSLAV LISINSKI. Čitavi život pišem za sebe, neki nisu ni znali da pišem jer sam pisala pod pseudonimom. Na početku je to bilo samo za mene u mojoj ˝posebnoj˝ bilježnici. Nakon nekog vremena skupila sam hrabrosti i odvažila se svoje misli i osjećaje podijeliti s drugima preko svoje stranice na Facebooku pod nazivom RIJEČI IZ SRCA I DUŠE na kojoj prostirem sve svoje emocije…

Ključne riječi: Poezija, sjeta, ponos, ljubav, tuga, oprostaj, ljutnja, kolajna od svile, molitva, majka, bol, radost, nostalgija, upornost

Naslov: Kolajna od svile
Autorica: Ljiljana Hidić
Broj stranica: 156
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2016.
ISBN: 978-953-336-313-4
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.