Između redaka

Između redaka

SKU: WPOZ-110036

5,31  (40,01 kn)

Autor: Grupa autora

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sažetak:

Pred vama se nalazi odabir najboljih među više od četiri stotine pjesama koliko ih je prispjelo na natječaj Knjiga uživo, koji je pokrenuo nakladnik Redak. Razloge za tako visok odaziv na prvi takav natječaj u Hrvatskoj, ali i u svijetu, jer se još nitko nije dosjetio na najutjecajnijoj društvenoj mreži potražiti suvremene liričare, treba tražiti u činjenici da danas neafirmirani autori teško dolaze do kritike, publike i, konačno, tiskanja svoje knjige.

Žiri uvijek ima nezahvalan posao odabiranja jednog pobjednika. Ova zbirka zato ponajviše veseli nas, članove žirija, jer smo imali priliku uvrstiti mnogo više sudionika i pokazati koliko ljudi svih dobi i profila traži svoju priliku za objavljivanje. Upravo zbog koncepta natječaja žiri je dobio i veliku pomoć od korisnika Facebooka koji su mogli sve pjesme pristigle na natječaj kroz tri tjedna čitati, komentirati i dati svoj glas za najbolju. Tako je četvrti član žirija postao moćni glas publike. Također, ovo je jedini natječaj u kojem su svi podaci transparentni – autori su predstavljeni imenom i prezimenom, sve pjesme su dostupne svima na čitanje i komentiranje. Pored raznih portala, blogova i sajtova koji nude mogućnost objavljivanja pjesama i priča, nakladnik Redak prvi je osmislio natječaj na zadovoljstvo svih sudionika u kojem nećemo samo saznati ime pobjednika već možemo pratiti razvoj natječaja i utjecati na njegov ishod.

I mi sami kao autori pjesama i urednici književnog časopisa The Split Mind znamo koliko je teško doći pred vrata kritike, ocjene, sugestije te najvažnijega – objave djela. Svi autori zastupljeni u ovoj zbirci složit će se kako smo upravo u tom segmentu uspjeli – pobjednik će napokon dobiti priliku za tiskanje svoje prve zbirke, a ostali potvrdu i ohrabrenje da ne prestanu pisati. Tisak na zahtjev jedini u Hrvatskoj rade upravo u tvrtci Redak.

U želji da ovaj projekt zaživi i da ovaj zbornik bude poticaj pjesnicima čije pjesme tek traže svoje korice, prepuštamo vas užitku čitanja – neka vas svaka pjesma osvoji, redak po redak…

Irena Delonga
Antun Domazet
Ružica Knezović

Bilješka o autorima:

Paola Aljinović
Marica Behtan Cecelja
Anita Blažević
Suzana Bunjaku
Darko Ciglenečki
Ivana Čagalj
Irena Delišimunović
Petra Đuričić
Arnela Gaši
Jasmin Hasanović
Faiza Helja
Emira Hozic
Vedrana Jukičić
Ivan Jukić
Mirjana Jurić
Lina Jurišić
Jelena Kastaneti
Maja Klarić
Ana Kodrić
Marin Kolić
Damajanti Kondres
Vana Kovačić
Ivana Križan
Milica Lojdl
Katarina Matijašević
Toni Matošin
Ina Mihanović
Emilija Mijatović
Naran Ca
Sanja Nenadov
Opinian
Safeta Osmičić
Goran Pavličević
Anita Perković Milišić
Ana Salopek
Marko Silov
Nina Slišković
Dragan Smolčić
Maja Stojičević
Elizabeta Tadijanović-Kapelari
Iva Tičić
Emilija Vasiljević
Gabrijela Vojvodić
Goran Vrhunc
Nataša Zastavnik

Ključne riječi: Knjiga uživo, natječaj poezije, redak, webknjižara, zbirka poezije, zbirka pjesama, književnost, pjesme, poezija

Naslov: Između redaka
Autor: grupa autora
Broj stranica: 142
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2011
ISBN: 978-953-7595-58-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.