I BITI VJETAR (NA VRTEŠCI DLANA), Majda Fradelić

I BITI VJETAR (NA VRTEŠCI DLANA), Majda Fradelić

SKU: W-0898

10,62  (80,02 kn)

Autor: Majda Fradelić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Drama bivanja, već u prvoj pjesmi treće zbirke I biti vjetar (na vrtešci dlana) otvara suštinsku dilemu: “…ostatci dana/ uranjaju/ u krhku tišinu/ pokrova noći,/ a ti bi htio smoći snagu/ uhvatiti/ vremenski korak/ u nastajanju” (pjesma Korak). Dilemu, koja se kroz pretposljednju pjesmu Suštinsko prelila preko svojih rubova i u bonaci posljednje pjesme Stablo rasplinula u mističnoj spoznaji o dimenzijama života.

Kao prolog zbirke izdvojeni su stihovi: “Iznad zúbā od pjene/ iznad valovite pustoši/ iznad/ slabina noći/ iznad šutljive šume” (iz pjesme Zamah) koji čitatelja uvodi u prostore vjetra/života i (nastanka) samih pjesama.

Bilješka o autorici:

Majda Fradelić (1962, Split) diplomirala je na Ekonomskom fakultetu u Splitu. Članica je ULKU „Vlaho Bukovac“ Split, Udruge književnih stvaralaca „Riječ iznad svega“ Zadar i HKD Rijeka. Piše poeziju i kratku prozu za djecu i odrasle na standardnom književnom jeziku i čakavštini. Zastupljena je u više zajedničkih zbirki poezije, zbornika i časopisa, između ostalih: u zborniku „ XXIII Verši na šterni“ knjižnice Poreč, u zborniku dječje poezije i zborniku haiku poezije Udruženja umjetnika „Vizija“ Golubovci, u dvojezičnoj zbirci „Svi smo mi Božja djeca“ (tema Romi i romska kultura), u književnom časopisu „Kvaka“, u časopisu za umjetnost i kulturu „Zvezdani kolodvor“ Beograd, u „Antologiji 2 facebook pjesnika“, u časopisu za kazalište, književnost i kulturu „Susreti“ Brčko, u zborniku „Senje i meteori“ (Varaždin), u zborniku Gradske knjižnice Solin, na „Kantfestu“ – u izboru za podoknicu (Ruše, Slovenija), u zborniku KNS Sarajevo… Neke njene pjesme prevedene su na bugarski, romski, engleski i slovenski.

Do sada je objavila dvije zbirke pjesama („Sa snovima je lakše“, ULKU Vlaho Bukovac, Split, 2017; „Na listu uha“, ULKU Vlaho Bukovac, Split, 2018).

Ključne riječi: Majda Fradelić, I biti vjetar (na vrtešci dlana), poezija

E-mail: Majda Fradelić

Naslov: I biti vjetar (na vrtešci dlana)
Autor: Majda Fradelić
Broj stranica: 86
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 978-953-336-584-8
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.