FLEKSJA PODCZAS KWARANTANNY, Ivana Vidović Bolt, Miroslav Hrdlička

FLEKSJA PODCZAS KWARANTANNY, Ivana Vidović Bolt, Miroslav Hrdlička

SKU: W-1263

18,58  (139,99 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Knjiga Fleksja podczas kwarantanny sadržava zadatke s vježbama iz fleksije poljskoga jezika. Vježbe su prilagođene početnoj razini učenja, ali uvrštene su i one koje zahtijevaju naprednije poznavanje jezika. U knjizi se nalaze i rješenja svih zadataka što olakšava provjeru naučenog. Osim zadataka i rješenja, uvršteni su i tekstovi koji omogućuju dodatni rad na učenju i poučavanju poljskoga jezika.

 

Bilješka o autorima:

Dr. sc. Ivana Vidović Bolt (1973) redovita je profesorica na Katedri za poljski jezik i književnost Odsjeku za zapadnoslavenske jezike i književnosti Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Bavi se frazeologijom, frazeografijom, leksikologijom i inojezičnim poljskim i hrvatskim te poljskom gramatikom. Osim osamdesetak znanstvenih i stručnih radova objavila je sveučilišni udžbenik fleksija.pl / Promjenjive vrste riječi u poljskom jeziku, znanstvenu knjigu Životinjski svijet u hrvatskoj i poljskoj frazeologiji I. te u suautorstvu Rječnik hrvatskih animalističkih frazema za koji je dobila Godišnju nagradu Filozofskog fakulteta. (Su)urednica je više zbornika radova i tematskih brojeva različitih publikacija i časopisa. Prevela je i nekoliko knjiga s poljskog te zajedno s Dariuszem Nowackim priredila Antologiju poljske kratke price Orkestru iza leđa. Izvodi nastavu na preddiplomskoj i diplomskoj razini te na poslijediplomskim doktorskim studijima, a predavala je i na više sveučilišta u Poljskoj te u Australiji. Pod njezinim su mentorstvom obranjene dvije doktorske disertacije. Bila je suradnica više projekata MZOS-a, različitih međunarodnih frazeoloških projekata i projekta HRZZ-a Komparativnoslavističke lingvokulturalne teme te kontinuirano voditeljica institucionalnih projekata. Bila je predsjednica Hrvatskoga filološkoga društva (2011 – 2014). Predstojnica je Katedre za poljski jezik i književnost. (ividovic@ffzg.hr)

Dr. sc. Miroslav Hrdlička (1984) poslijedoktorand je na Katedri za poljski jezik i književnost Odsjeka za zapadnoslavenske jezike i književnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na istom je fakultetu diplomirao poljski jezik i književnost i filozofiju te doktorirao na Poslijediplomskom doktorskom studiju lingvistike s temom Kategorija povratnosti u hrvatskom i poljskom jeziku. Na studiju poljskog jezika i književnosti izvodi nastavu iz jezikoslovnih kolegija.

Izlagao je na znanstvenim skupovima u Hrvatskoj i inozemstvu te se u svojim znanstvenim radovima bavi kontrastivnim poljsko-hrvatskim filološkim temama. Bio je suradnik na projektu HRZZ-a Komparativnoslavističke lingvokulturalne teme voditeljice prof. dr. sc. Nede Pintarić, kao i na institucijskim projektima voditeljice prof. dr. sc. Ivane Vidović Bolt usmjerenima na leksikografska i frazeološka istraživanja.

Stručno se usavršavao u Poljskoj na kraćim i dužim istraživačkim boravcima. (mhrdlick@ffzg.hr)

Ključne riječi: poljski jezik, poljska gramatika, fleksija, vrste riječi

Link:

E-mail: Ivana Vidović Bolt

 

Naslov: Fleksja podczas kwarantanny
Autori: Ivana Vidović Bolt, Miroslav Hrdlička
Broj stranica: 264
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-336-801-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.