DLANOVI MOGA CVIJETA, Vesna Grgić

DLANOVI MOGA CVIJETA, Vesna Grgić

SKU: W-1086

14,60  (110,00 kn)

Autor: Vesna Grgić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Vesna u svojoj poeziji koristi paletu raznolikih stihova. Svaki je stih kao greda koja odlazi u visinu poput nebodera. Pjesma ima temelj, a na početak gradnje ne trebamo dugo čekati. U srcu gradnje, tamo u sredini pjesme, graditeljica vješto koristi sav mogući materijal koji joj je na raspolaganju kako bi produkt bio dugotrajan, što Vesnine pjesme i jesu, a to nam potvrđuju završeci njezinih pjesama koji zaokružuju ono što je pjesnikinja htjela reći. Pjesma postaje neboder prepun misli, emocija, sjećanja, ljubavi… Gradacija se osjeti svakim prelaskom na novi kat. Uvijek nas očekuje nešto novo, drugačije, posebno.

Vesna poput vješta slikara zna baratati čitavim spektrom boja i čitajući njezine pjesme možemo doživjeti tu čaroliju putovanja kroz boje.

Poput hodanja kroz život, poput penjanja stepenicama da bismo došli do vrha nebodera, jer lift ne mora biti uvijek na raspolaganju. Vesna je napisala pjesme koje prikazuju životne realnosti, one sretne i one manje sretne. Jer sve je to dio života, put koji mnogi od nas moraju proći. Uz pjesmu, lakše se putuje.

Dlanovi moga cvijeta zbirka je koja ima ipak puno nježnih trenutaka. Ono najljepše iz njezinih misli nalazi se na putu do cilja. Lijepe, snažne, poučne životne poruke ispisane su kroz pjesme cijelim spektrom boja u kojem su one tople ipak naglašene. Ovo je lijepa poezija koju vrijedi pročitati i prepustiti se da nas odvede gredu po gredu, kat po kat u Vesninu poetičnu građevinu u kojoj se katovi i gradacije više i ne broje.

– Kruno Šafranić, urednik stranice Pisci i Književnost

 

Dlanovi moga cvijeta, autorice Vesne Grgić, zbirka je intimno-refleksivnih pjesama koje su toliko jednostavne, a opet nabijene snažnim emocijama. Čitajući svaku pojedinu pjesmu imat ćete osjećaj kao da čitate autoričin lirski dnevnik u kojem je ogolila svoju dušu i prenijela je nama na papir.

Svaka napisana riječ zrači intimnošću i ulijeva snagu onima kojima je to potrebno. Život je jedna beskonačna borba, prepuna trnja i kamenja, boli i patnje, ali i onih lijepih, toplih trenutaka. Autoričine pjesme napisane su tako da ih neprestano možemo iznova čitati, bilo za sretne trenutke ili one malo tužnije. One tješe od boli uzburkana srca, ali i obasjavaju vedrinom i snagom osjećaja.

Pjesme Vesne Grgić sadrže sve elemente odlične lirske forme, od bogate metaforike, ritmičnosti, sjajne i jasne poruke, snage riječi i emocija. Njezina poezija zagrlit će sve koji znaju prepoznati kvalitetu, koji vole dobru i lijepu pisanu riječ te koji smisao, nadu i volju traže u lirskim tekstovima.

– Magdalena Ondrušek, urednica stranice Throne of Bookaholic

 

Bilješka o autorici: Vesna Grgić rođena je 2. siječnja 1974. u Zadru gdje i danas živi i radi. Majka je dvojice sinova.

Diplomirana je ekonomistica. Zaposlena je u komunalnoj tvrtki, u Zadru, kao stručnjak za javnu nabavu.

Poeziju i prozu piše od djetinjstva. U međunarodnim zbirkama Facebook grupe Pisci i Književnost Lahor stihova, Stihovi duginih boja, Poezija ispod školjke i Poezija zlatnih stihova 3 objavljene su joj pjesme, a u međunarodnim zbirkama Zimske priče, Zimske priče 2 i Priče skrivene u zrncu pijeska objavljena joj je priča i misaoni tekstovi.

Objava zbirke poezije za nju je ostvarenje njezina djevojačkog sna.

Ključne riječi: Pisci i Književnost, Dlanovi, moga, cvijeta, zbirka, pjesama, poezija

E-mail: Vesna Grgić 

 

Naslov: Dlanovi moga cvijeta
Autorica: Vesna Grgić
Broj stranica: 92
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2020
ISBN: 978-953-336-690-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 
 
Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.