DIO MENE, Dunja Vele

DIO MENE, Dunja Vele

SKU: W-1372

17,25  (129,97 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Nataša Matulić, urednica grupe PiK kutak – književnost koja se čita i pamti, napisala je nekoliko riječi o knjizi

Zbirka poezije autorice Dunje Vele objedinjuje autentični skup lirskih fragmenata, zbir putovanja u sebe u kojima autorica nalazi utočište i samim time ga nudi i svojim čitateljima, otvarajući vrata svijeta istinskih vrijednosti do kojega dovodi rijeka Bregava s nostalgičnim elementima s obiju strana obale. Unutar zbirke lako se može uočiti veza između pjesama kao rezultat dugogodišnjih zarona u sebe.

Autoričini osobni motivi postaju vlasništvo svakoga tko pročita jer se integriraju unutar misaonog bića pojedinca i prijateljuju s individualnim realnostima i iskustvom.

Stihovi unutar zbirke djeluju kao priziv težnje za iskonskom ljepotom i iskonskim mirom koji se vizualno ukalupljuje u prikaz jedne modrozelene rijeke i sigurnost zagrljaja teško zamjenjive osobe, u ljepotu grada Stoca ogrnutnog mediteranskom klimom i u osjećaj pripadnosti unutar onoga što nazivamo domom i što nosimo sa sobom gdje god idemo kao najdragocjenije ordenje

Kruno Šafranić, urednik stranice Pisci i Književnost, napisao je nekoliko riječi o knjizi:

Dio mene ili pronalazim uspomene

Dunje Vele rođena je i odrasla u Stocu, a sada živi u Francuskoj. Njezina poezija odiše uspomenama na njezino djetinjstvo, mjesta koja je posjećivala, prijatelje, ljubav. Ponajviše u pjesmama otkriva da je najbolji dio života provela upravo u Stocu u svojoj rodnoj domovini.

Ogledni je prikaz rečenog pjesma Nostalgija:

Ali novi početak znači i novi dom i novi život. Stihove niže poput nabujale rijeke koja je prepuna slika. Kao kad mali čamac pluta rijekom, a struja ga odnese, onaj tko njime plovi može se zagledati u pejzaž, u sve što priroda nudi, predivne boje i zvukove. Dunja Vele sve to vješto kombinira u stihovima i oni bivaju baš poput brze rijeke.

Ogledni je prikaz rečenog pjesma Meni više ništa ne treba:

Ništa mi više ne treba

Od sretnih duginih boja

 

Svi su snovi porušeni

Niti sve su pokidane

Odavno nam duša spava

Prekrile je iste rane

Male stvari život znače

Sreća su moja i tvoja

I mir u duši

Zaronite i vi u to putovanje njezinih misli i uspomena, baš poput malog čamca koji plovi, otiđite zajedno daleko, daleko, u predivne stihove poezije.

 

Bilješka o autorici:

Dunja Vele rođena je 5. siječnja 1958. u Stocu gdje je odrasla i završila gimnaziju. Poslije je studirala pravo na Sveučilištu u Mostaru. Udana je majka dvoje djece te s obitelji živi u Francuskoj. Sudjelovala je na raznim natječajima, a nekoliko joj je pjesama objavljeno u zajedničkim zbirkama

Ključne riječi: Pisci i Književnost, Dio, Mene, zbirka, pjesama, poezija

E-mail: Dunja Vele

 

Naslov: Dio mene
Autorica: Dunja Vele
Broj stranica: 178
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-336-894-8
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.