BORBE ŽIVOTA, Danny Hauptman

BORBE ŽIVOTA, Danny Hauptman

SKU: W-0608

11,95  (90,04 kn)

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

U svojem prvijencu – autobiografskome djelu Borba života, Danny Hauptman otkriva svoju životnu priču. Traumatično djetinjstvo provedeno u nekoliko republika bivše Jugoslavije ostavlja svoje fragmente u srcu mladića koji biva bačen u rat. Nošen okolnostima, ali opet vođen vlastitom željom za napretkom i uspjehom, pronalazi svoj put u disciplini vojničkoga života. Vlastita obitelj ga odbacuje, no primaju ga specijalne postrojbe i obavještajne službe koje u njemu prepoznaju potencijal te stoga nastavlja svoj put gradeći karijeru zaštitnika ljudi.

Priča je to o izdržljivosti i opstanku, unatoč silama koje našeg junaka vuku na dno. Nije ovo samo opis događaja nečijeg života – iskrena je to ispovijest čovjeka koji je odlučio ne zaboraviti kako bi mogao nastaviti dalje. Čitatelja će, možda i s voajerskim predznakom, zanimati intimni detalji iz Dannyjeva djetinjstva i mladosti, no svoju će čitateljsku glad zadovoljiti i oni koji iz prve ruke žele znati kako, u praktičnom smislu, izgleda život vojnika, bodyguarda i čuvara brodova od navale opasnih pirata.

Uzbudljiva, no nepretenciozna, knjiga biva pročitana u jednome dahu, kao što je i napisana. Jer životne borbe poznate su svakome od nas. „Kad budem imao 80 godina i počnem sve zaboravljati, želim otvoriti knjigu i prisjetiti se svega.“, napisao je Danny o svojem djelu, no dozvolimo Borbama života da budu pročitane i ranije.

– Isidora Vujošević, Varaždin, veljača 2017.

Bilješka o autoru:

Danny Hauptman rođen je 1974. godine u Karlovcu. Nakon selidbe u Pesnicu u Sloveniji, te nekoliko godina provedenih u Valjevu u Srbiji, vraća se u rodni grad gdje završava srednju Tehničku školu. Vojni rok služi u Domovinskom ratu, potom pristupa Specijalnoj policiji. Nakon 1996. obavlja poslove zaštite ljudi i novca te niz raznovrsnih srodnih djelatnosti, sve do 2009. godine kada se zapošljava u američkoj vojnoj bazi u Afganistanu kao voditelj odjela i poslova logistike za američku vojsku. Godine 2013., nakon obuke u European Security Academy, zapošljava se u izraelskoj kompaniji Seagull Maritime Security te odlazi na Sri Lanku gdje se priključuje timu za čuvanje sigurnosti brodova koji plove opasnim morskim rutama poznatim po napadima pirata. Tijekom 2015., mijenja poslodavca te posao osiguranja brodova sljedećih pola godine nastavlja kao vođa tima nizozemske kompanije ESS&SA. Odlazi u Jemen, odakle plovi Indijskim oceanom i Crvenim morem. Danny danas živi nešto mirnijim životom u Limericku u Irskoj, gdje radi kao vojni savjetnik za kanadski Defence UNLIMITED.

Ključne riječi: autobiografija, borba za opstanak, Karlovac, Domovinski rat, specijalne postrojbe, obavještajne službe, CIA, Afganistan, pirati, osiguranje brodova

Naslov: Borbe života
Autor: Danny Hauptman
Broj stranica: 102
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-383-7
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.