BILO JEDNOM NA BALKANU, Drago Nakir

BILO JEDNOM NA BALKANU, Drago Nakir

SKU: W-0893

13,27  (99,98 kn)

Autor: Drago Nakir

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Roman je epska drama balkanske tragikomične pozornice vezan za vrijeme raspada Jugoslavije (progonjeni) i postjugoslavensku sociološku dramu (blokirani i izbrisani).

Ako je rat devedesetih godina dvadesetog stoljeća bio sociološki vihor pravde jer su baklje iz grba postale buktinje, požari, stihije, kataklizme;
 poslijeratni mir je bio nalik tihoj vodi prava koja je oderala mnoge kućne brojeve. Vaga prava ne poznaje krvnu sliku, domoljublje, religiju ni pravdu. Ratno oružje je bilo tek prvo zvono poslijeratne sociološke apokalipse ovršenih i blokiranih, bez i jedne suze susjeda. „Optužuju nas da smo sami krivi za svoju sudbinu. A mi se povlačimo u prošlost moleći Boga da i nas zacementira i prekrije crnom bojom kao da nikad nismo ni živjeli na zemlji.»

Tamo gdje ovršni zakon nije obrisao kućne brojeve, jednakom tišinom susjedske samilosti izbrisani su zakonima novonastalih država, samo zato što nisu bili rođeni pod njihovom bakljom iz grba umiruće države: “zastava se nova vije, iznad naših glava sad; radnik više jednak nije, isti nam je trud i rad.”

Knjiga je dokument jednog vremena, premda pisana kroz izmišljene likove i događaje, koji previše ne odstupaju od stvarnih životnih drama, objavljenih u javnim medijima.

Bilješka o autoru:

Drago Nakir, rođen 1966. godine u Splitu. Diplomirao je filozofiju i sociologiju na Univerzitetu u Sarajevu. Jedan je od osnivača Književne omladine Splita. Od osnutka je bio novinar lokalnog glasila «Trogirski list». U književnosti se pojavljuje knjigom poezije «Okovan u sebi», koja u svome proširenom i izmijenjenom izdanju dobiva naslov «Usta su ime i križ čovjeka». Također izdaje epsko djelo «Obrana Klisa» o junačkoj borbi kliških uskoka protiv Turaka. Jedini roman «Djeca jednoga Boga,» izmijenjen i dopunjen, postao je prvi dio trilogije «BILO JEDNOM NA BALKANU.» Istovremeno izdaje i drugi roman «KOMMUNALKA» o životu s one strane Željezne zavjese, u negdašnjem Sovjetskom Savezu.

Ključne riječi: Balkan, Jugoslavija, Dubrovnik, Libertas, Perast, ovrha, blokirani, izbrisani, Split, Vis, Herceg Novi, Slavija, Drago Nakir,

E-mail: Drago Nakir

Link: http://www.inet.hr/dragnaki

Knjige autora dostupne u webknjižari: webknjižara – Drago Nakir

Naslov: Bilo jednom na Balkanu
Autor: Drago Nakir
Broj stranica: 194
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2019.
ISBN: 978-953-336-578-7
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.