ANALIZA ZAKONODAVNOG PRIJEDLOGA ZA KRIPTOIMOVINU U EUROPSKOJ UNIJI, Ksenija Cipek i Antonijo Eljuga

ANALIZA ZAKONODAVNOG PRIJEDLOGA ZA KRIPTOIMOVINU U EUROPSKOJ UNIJI, Ksenija Cipek i Antonijo Eljuga

SKU: W-1297

19,91  (150,01 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Nepostojanje jedinstvene definicije kriptoimovine kao niti ujednačenih pravila na tržištima kriptoimovine, predstavlja ozbiljnu prepreku ulagačima, poreznim tijelima i drugim institucijama. Mogućnost financiranja terorizma i pranja novca kao i potpuni gubitak uloženoga od strane ulagača uslijed nereguliranih tržišta, otvara prostor uređenju ovih pitanja. Operativni i financijski rizici povezani s kriptoimovinom, kriptotržištima i e-novčanicima na kriptotržištu su puno veći nego na reguliranom financijskom tržištu.

Obzirom na značaj tržišta kriptoimovine, koji nije zanemariv, potrebno je voditi računa o transakcijama kao i poreznom pitanju vezano za kriptoimovinu. Porezna administracija i druga tijela trebaju tržišta kriptoimovine smatrati vrlo aktualnim pitanjem koje je potrebno sustavno pratiti. Ovaj tekst je namijenjen upoznavanju službenika Porezne uprave, ali drugih dionika, s prijedlozima pravnog okvira tržišta kriptoimovine prvenstveno na razini EU-a.

 

Bilješka o autorima:

Ksenija Cipek i Antonijo Eljuga

Ključne riječi: kriptovalute

E-mail: Kontakt

 

Naslov: Analiza zakonodavnog prijedloga za kriptoimovinu u Europskoj uniji )
Autori: Ksenija Cipek i Antonijo Eljuga
Broj stranica: 198
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2022.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.