ZOE I KOKA SAMKA, Zorica Krajinović-Marinić

SKU: W-1473

15,00  (113,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Nataša Matulić, urednica grupe PiK kutak – književnost koja se čita i pamti, napisala je nekoliko riječi o slikovnici:

Autorica svojim pripovijedanjem donosi prikaz djetinjstva koji će vjerojatno u starijem čitatelju probuditi melankoliju. Prijenosom sjećanja oživjeti mirise i boje djetinjstva pozicioniranog u posjetima baki. Baki kao figuri koja se percipira kao produžetak majčinstva.

Priča sadrži i lekciju o prijateljstvu koje je stavljeno na kušnju, kao i moralne dvojbe s kojima se susreće djevojčica Zoe, glavna akterica ove tople priče.

Čitajući priču, nailazimo na čistoću misli jednog djeteta tijekom pronalaska najboljeg rješenja situacije u kojoj je zatečeno.

Odgovornost jednog djeteta, iskazivanje ljubavi prema precima i nježnosti prema slabijem i ugroženijem, stavke su koje čine ovu slikovnicu vrijednom čitanja.

Kruno Šafranić, urednik Pisci i Književnost, napisao je nekoliko riječi o knjizi:

Zoe i koka Samka priča je koja vraća u djetinjstvo.

Nema ništa ljepše od djetinjstva, a predivan prikaz toga priča je o djevojčici Zoe. Njezina prabaka živi na selu, a kada djevojčica Zoe tamo dođe, uživa u predivnom seoskom ozračju. Zavoljela je sve životinje, ali se posebno sprijatelji s piletom i nazove ga Samka. Tada nastupa pustolovina i prvi problemi s kojima se djevojčica Zoe susreće.

Autorica je opisala odrastanje glavnog aktera priče i kako rješava probleme i nedaće. Kroz poučnu priču, dječju igru, prelijepe opise i predivne crteže, u ovoj slikovnici će uživati oni najmanji čitatelji i svi oni koji nikada ne žele odrasti.

 

Bilješka o autorici:

Zorica Krajinović-Marinić rođena je 31. svibnja 1962. u mjestu Vrela Donja, Bosanska Posavina, (Bosna i Hercegovina). Nakon osnovne škole završila je medicinsku školu u Slavonskom Brodu. Godine 1981. odlazi u Švicarsku gdje živi i danas. Objavila je roman Zaustavljeni su krici al’ nisu duše i zbirku poezije Otkud u predvečerju zora. Udana, majka dva sina i baka dvije unuke.

E-mail: Zorica Krajinović-Marinić

 

Naslov: Zoe i koka Samka
Autor/autorica: Zorica Krajinović-Marinić
Broj stranica: 16
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2023..
ISBN: 978-953-336-960-0
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.