ZBIRKA PROPISA O TROŠARINAMA I POSEBNIM POREZIMA, Grupa autora

SKU: W-1484

50,00  (376,73 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Trošarine i posebni porezi su neizravni porezi na prodaju ili uporabu određenih proizvoda, pri čemu pod pojmom trošarine obuhvaćamo proizvode čije je oporezivanje harmonizirano u Europskoj uniji – alkohol, duhanske prerađevine, energente i električnu energiju, dok pojam posebni porezi obuhvaća motorna vozila, bezalkoholna pića i kavu, čije oporezivanje nije harmonizirano, već je sustav oporezivanja uređen nacionalno, uz obvezu poštivanja temeljnih načela Ugovora o funkcioniranju EU-a.

Kako bi na jednom mjestu objedinili propise o trošarinama i posebnim porezima, objavljena je ova Zbirka s ciljem boljeg razumijevanja složenih odredbi koje imaju sve veći utjecaj na proračune država članica (u nekim državama članicama prihodi od trošarina imaju puno veći omjer u postotku proračunskih prihoda nego je to slučaj u RH), ali i na klimatske, zdravstvene i druge politike EU-a i svih država članica.

Priredili: Tomislav Mirosavljević, Helena Mlinarić, Marina Vladika, Nevenka Babić i Liliana Palić

E-mail: Kontakt autora

 

Naslov: Zbirka propisa o trošarinama i posebnim porezima
Priredili: Tomislav Mirosavljević, Helena Mlinarić, Marina Vladika, Nevenka Babić i Liliana Palić
Broj stranica: 540
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 0.
ISBN: 978-953-7613-83-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.