ZAVIČAJNOST U SVIJETU GLOBALIZACIJE, Tihomir Radić

ZAVIČAJNOST U SVIJETU GLOBALIZACIJE, Tihomir Radić

SKU: WZSP-120006

10,62  (80,02 kn)

Autor: Gordana Radić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

„Zavičajnost u svijetu globalizacije“autor je pisao potaknut problematikom zavičajnosti kao značajnim fenomenom života u društvenoj zajednici. Njegov se interes kreće od poimanja čovjeka kao bića mnoštva do Zemlje kao jednog od njegovih zavičaja. U elaboraciji tog odnosa autor preispituje političke, ekonomske, ekološke, antropološke, filozofske, teološke, kulturnopovijesne i druge aspekte pri čemu donosi niz heurističkih pogleda i pojmova. Na studiozan i diskurzivan način preispituje problematiku pojedinca u odnosu na respektivno društvo i čovječanstvo. Elaborira ulogu i domete zakonodavstva, utjecaj kapitalizma i njegovu perspektivu, traži tržišnu homologiju, a određuje se prema temeljnim kategorijama čovjeka i zavičaja; radu, duhu, prirodi, kapitalu i ljudskim potrebama te njihovim interakcijama. Ukazuje na potrebe kriteriološkog pristupa u izboru puta ka istinskoj promjeni ljudskog svijeta u kojem globalizacija imperativno može dolično služiti tržišnoj reprodukciji zavičajnog svijeta.

Bilješka o autoru:

Tihomir Radić rođen je 1935. godine u Vrgorcu. Nakon gimnazijskog školovanja u Splitu diplomirao je na zagrebačkom Pravnom Fakultetu te niz godina radio u sudstvu, upravi i gospodarskim organizacijama. Uz to završava i stručni studij ekonomije u Splitu, potom poslijediplomski na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Magistrirao je 1976., a doktorirao 1986. s temom „Homologiranje tržišta socijalističke samoupravne proizvodnje“. Od 1980. sveučilišni je nastavnik na Ekonomskom fakultetu u Splitu gdje je 2002. godine umirovljen u svojstvu profesora marketinga. Na Ekonomiji će provesti i iduće tri godine u zvanju naslovnog profesora marketinga. Stručno ostaje i dalje snažno angažiran na pitanjima društveno odgovornog i primjerenog razvoja tržišne ekonomije.

Znanstvena aktivnost profesora Radića očituje se u doprinosima na kongresima marketinga, Mediteranskim korijenima filozofije, vođenju regionalne udruge marketinga RUM „Cromar“i dr.

Tihomir Radić autor je brojnih znanstvenih i stručnih radova. Njegova knjiga „Agora demokracije“ izazvala je posebnu pažnju otvaranjem pitanja razvoja tržišta kao nukleusa stvarnog društvenog progresa u procesu istinskog ozbiljenja „socijalnog kapitalizma“.

Umro je u Splitu 16. veljače 2012. godine.

Ključne riječi: Globalizacija, zavičajnost, čovjek

Naslov: Zavičajnost u svijetu globalizacije
Autor: Tihomir Radić
Broj stranica: 120
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2013.
ISBN: 978-953-336-102-4
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.