U KRILU LAVA, Božena Glavan

U KRILU LAVA, Božena Glavan

SKU: W-1026

13,14  (99,00 kn)

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Godina je 1675., vrijeme primirja između mletačko – osmanskih vojnih snaga u Dalmaciji iza Kandijskoga rata. Nin je sa svojim okrugom jedini dalmatinski grad koji se u tom trenutku nalazi na sjecištu triju granica jakih političkih sila: Habsburške Monarhije, Mletačke Republike i Osmanskoga Carstva. Bez stanovnika, razrušen te izložen čestim neredima na obližnjoj granici, grad će se iza rata početi obnavljati zaslugom tek jedne ninske plemićke obitelji i ninskoga biskupa.

Priča je to o procesu gubitka samostalnosti jednoga grada u 17. stoljeću koji je, od vladarske prijestolnice u ranome srednjem vijeku, postao tek utvrda za obranu od Osmanlija.

U romanu se isprepliću stvarna povijesna zbivanja s fikcijom. Likovi u njemu uistinu su živjeli u Ninu u to vrijeme i svojim su djelovanjem ostavili značajan trag u njegovoj prošlosti.

Zanimljivi i poučni dijalozi te oživljeni stvarni događaj s primjesom krimića i ljubavne priče stvaraju radnju napetom. Roman je to koji će zasigurno oduševiti čitatelje, napose ljubitelje povijesnih romana.

Bilješka o autoru/autorici:

Autorica knjige Božena Glavan doktorica je povijesnih znanosti. U stručnim časopisima za povijest redovito objavljuje radove za razdoblje ranoga novog vijeka (16. – 18. st.). Ovo je, međutim, prvi njezin roman povijesne fikcije, temeljen na stvarnim događajima o kojima je podatke prikupila iz arhivskih izvora

Ključne riječi: Povijesni roman, Mletačka Republika, rani novi vijek, Mletačko – osmanski ratovi, povijesna fikcija, grad Nin, Dalmacija

E-mail: Božena Glavan 

 

Naslov: U krilu lava
Autor: Božena Glavan
Broj stranica: 124
Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2020 .
ISBN: 978-953-336-661-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.