TRINAEST TALENATA GOSPOĐE SONJE HORVAT, Nevenka Sudar

SKU: W-1565

15,00  (113,02 kn)

Autor: Nevenka Sudar

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Roman, koji karakterizira humor i samo-ironija, prati godinu dana života 63 – godišnje Sonje Horvat koja u prvom licu govori o odnosima s prijateljicama i njihovim životnim pričama, odnosima sa sinom, snahom, svekrom te s muškarcem koji u njezin život ponovo unosi uzbuđenje, ali za kojeg nije sigurna nije li se pojavio prekasno s obzirom na njezine godine, o suočavanju sa zdravstvenim sustavom. Glavno mjesto u romanu zauzima obrazlaganje vlastitih karakteristika koje Sonja naziva talentima. Sonja romanom želi na svom primjeru pokazati da su i stari ljudi, živi ljudi, koji i dalje vole, koji se nadaju, koji se smiju i raduju, koji usprkos znanju i iskustvu, još uvijek rade greške i koji još svašta žele i mogu i pored svega onoga što više ne mogu ili sve manje mogu. Živi s macom Mijau koja svoj specifičan karakter manifestira govorom tijela kroz gotovo sva poglavlja i ravnopravan je lik.

Ilustratorica knjige je Zrinka Ostović

 

Bilješka o autorici:

Nevenka Sudar, rođena je i živi u Zagrebu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu u zvanju profesorice engleskog jezika i komparativne književnosti. U svom radnom vijeku radila je kao prevoditeljica, aktivistica za ljudska prava žena, profesorica engleskog, predsjednica vlastite neprofitne udruge za edukaciju djece i mladih o humanom odnosu prema prirodi i životinjama i savjetnica za medije, a dvogodišnju mirovinu smatra početkom novih iskustava. Do sada je napisala na stotine članaka, provela brojne analize i istraživanja medija, radila kao edukatorica. Suautorica je knjige o ženama i Internetu u RH (2004.), prevodila je knjige i filmove, bavila se web dizajnom. Jedna kratka priča objavljena joj je 2017. (Preokretnica), a druga 2022. (Sretan mi rođendan) u zbirci finalista natječaja “Pišem ti priču” Gradske knjižnice Samobor. Roman “Trinaest talenata gospođe Sonje Horvat” njezin je prvi roman.

E-mail: Nevenka Sudar

 

Naslov: Trinaest talenata gospođe Sonje Horvat
Autorica: Nevenka Sudar
Broj stranica: 270
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2024..
ISBN: 978-953-336-996-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.