TJELESNA AKTIVNOST I PSIHOFIZIČKO ZDRAVLJE PROFESIONALNIH VOZAČA (CRNO BIJELI TISAK), dr. sc. Martina Mavrin Jeličić, prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić

TJELESNA AKTIVNOST I PSIHOFIZIČKO ZDRAVLJE PROFESIONALNIH VOZAČA (CRNO BIJELI TISAK), dr. sc. Martina Mavrin Jeličić, prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić

SKU: W-1320

13,27  (99,98 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

U knjizi se nastoji zorno prikazati trenutno stanje profesionalnih vozača u Hrvatskoj u aspektu psihofizičkog zdravlja, radne sposobnosti, razini tjelesne aktivnosti i ergonomije. Nastoji se dobiti odgovor koliko i u kojoj mjeri tjelesna i mentalna aktivnost mogu utjecati na sigurnost u prometu te prikazati jedan od intervencijskih programa za bolje psihofizičko zdravlje profesionalnih vozača.

Tematske cjeline strukturirane su kroz dva dijela, gdje se u prvom dijelu studentima nudi prikaz znanstvenih istraživanja, stavovi stručnjaka te dokazi o povezanosti tjelesne aktivnosti sa zdravljem, radnom sposobnošću i ergonomijom. Drugi dio knjige usmjeren je na kineziološki i zdravstveni intervencijski program, vježbe i praktičnu primjenu. Intervencijski program namijenjen je prvenstveno profesionalnim vozačima cestovnog, željezničkog i zračnog prometa, jednostavno je strukturiran da bi studentima na lagan način predstavio programe vježbanja na radnome mjestu, izvan radnog mjesta, vježbe za ergonomsku postavku tijela, vježbe za podizanje motoričkih sposobnosti te mentalne vježbe za redukciju stresa.

 

Bilješka o autorima:

Martina Mavrin Jeličić rođena je 1976. godine u Zagrebu Od 2000. godine zaposlena je na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Doktorirala je 2021. godine s temom „Povezanost tjelesne aktivnosti, sjedenja i neergonomskih radnih uvjeta s razinom zdravlja u profesionalnih vozača autobusa“ Nositelj je predmeta Tjelesna i zdravstvena kultura. Autorica je oko 30 znanstvenih i stručnih radova. Aktivno sudjeluje na znanstveno-istraživačkim projektima.

Tomislav Josip Mlinarić rođen je 1969. godine u Zagrebu. Od 1994. godine zaposlen je na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Od 2018. godine obnaša dužnost dekana Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu a 2021. godine izabran je u znanstveno-nastavno zvanje redovitog profesora u trajnom zvanju. Autor je više od 100 znanstvenih i stručnih radova te 2 sveučilišna priručnika. Sudjelovao je i aktivno sudjeluje na više od 30 znanstveno-istraživačkih projekata.

Ključne riječi:

Link:

E-mail: Kontakt

 

Naslov: Tjelesna aktivnost i psihofizičko zdravlje profesionalnih vozača (crno bijeli tisak)
Autori: dr. sc. Martina Mavrin Jeličić, prof. dr. sc. Tomislav Josip Mlinarić
Broj stranica: 166
Nakladnik: Fakultet prometnih znanosti
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-243-126-1
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.