STORY – BIT, STRUKTURA, STIL I NAČELA PISANJA SCENARIJA, Robert McKee

STORY – BIT, STRUKTURA, STIL I NAČELA PISANJA SCENARIJA, Robert McKee

SKU: W-1396

39,00  (293,85 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Dobra priča” je nešto vrijedno pričanja i nešto što svijet želi čuti. Pronalazak dobre priče nešto je što morate sami učiniti, a što započinje vašim talentom… Ali ljubav za dobrom pričom izvrsnim likovima i svijetom kojeg pokreće vaša strast, hrabrost i stavralački dar i dalje nije dovoljan. Vaš cilj mora biti dobra priča, dobro ispričana.

STORY je sveobuhvatno i bezvremenski djelo, koje analizira sve elemente pripovijedačke umjetnosti, od njenih osnovnih načela do onih viših i složenijih. To je praktični vodič, koji donosi novi pogled na umijeće pripovijedanja, ne samo za scenariste nego i romanopisce, dramske pisce, novinare i sve pisce stvarnih događaja.

 

Bilješka o autoru:

Robert McKee (30. siječnja 1941., Detroit, Michigan) je autor, predavač i najpoznatiji pripovijedački savjetnik koji se proslavio svojim seminarom “Story“.

Diplomirao je englesku književnost i film. Godine 1979 odlazi u Los Angeles gdje piše scenarije i radi kao analitičar scenarija za NBC i United Artists. Od 1984 više od 50.000 studenata pohađalo je njegov seminar kojeg je razvio dok je predavao na Sveučilištu Južne Kalifornije. Njegovi seminari održavali su se diljem svijtea, od Bostona, Moskve, Amsterdama, Pekinga, Paiza, Rio de Janeira. Njegovi bivši studenti dobitnici su 65 Oscara, 200 Emmya, 100 WGA, 50 DGA, nagrade British Book of the Year i Pulitzera. Nisu svi nagrađivani samo za pisanje. Neki od njegovih najpoznatijih učenika su Akiva Goldsman (scenarij za film „Genijalni um“), Peter Jackson (scenarist i redatelj „Gospodara prstenova I, II i III“), Andrew Finding („U potrazi za Nemom“), Paul Haggis („Djevojka od milijun dolara“), zatim Geoffrey RushPaul HaggisWilliam GoldmanJoan RiversDavid BowieKirk DouglasJohn Cleese, Nicholas Cage, Tony Kaye, Steven Pressfield.

McKee je umijeće pripovijedanja učio i multinacionalne kompanije kao što su Microsoft, Nike, Hewlett-Packard, Time Warner i Siemes, u 2013 pokrenuo je seminar za poduzetnike Los Angelesa, New York Citya, Peking i Maltu. McKee i dalje aktivno radi i predaje.

Ključne riječi: Story, scenarij, mckee, kinematografija, Oscarovci

Link: https://mckeestory.com/

 

Naslov: STORY – BIT, STRUKTURA, STIL I NAČELA PISANJA SCENARIJA
Autor: Robert McKee
Broj stranica: 476
Nakladnik: PAROLA MIA d.o.o.
Godina izdanja: 2023.
ISBN: 978-953-50421-0-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.