ST-54, Tonka Alujević

ST-54, Tonka Alujević

SKU: WPRZ-140091

13,27  (99,98 kn)

Autor: Tonka Alujević

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

”ST 54” je zbirka priča sa brodskom registracijom. Priče su kratke i samo naoko izmišljene. Rekonstrukcija broda starog 120 godina oživljava plovidbu novim rutama. Stara brodska rebra podnose smiješna i nadrealna događanja u novoj maritimnoj stvarnosti.

Jednog dana neki neuki bankar dvoje će skipera nazvati skuterima. U tom trenutku dva glavna lika mijenjaju svoja prava imena u Piaggio i Gilera (Pjađo i Đilera),
Ni brod ni oni ne snalaze se u novonastaloj situaciji, ne razumiju, sudaraju se s novim morskim običajima i bore se kao lavovi za navigaciju svijetom kojeg više odavno nema.

Iako brod nije ništa bolji od Rocinante, na njemu plove dva Don Quijota, koji ga stalno reanimiraju i spašavaju u zadnji čas. A on privlači priču za pričom, susret za susretom, ludost za ludošću. Postaje sve vitalniji i puno inovativniji od plastične mlađarije. Koji od dosade ne znaju što bi…..

Bilješka o autorici:

Tonka Alujević piše kolumne, scenarije, knjige, režira putopise od kojih su „Mediteranski krug“ (avantura na motoru obalama Sredozemlja) i ”Pol oriha” (film o najmanjem brodu svijeta i njegovoj pustolovini) emitirani na HTV-u, France 3, TV5Monde i Tv Thalassa. Autorica je i voditeljica televizijskog projekta ”Nemiran duh”

Ključne riječi: Putopis, more, pustolovina, brod, leut, Jadran, Hvar, Split, Vis, kalafat, riva, Matejuška, plovidba, jedrenje, priča, regata, lanterna, ribar

E-mail: Tonka Alujević

Naslov: ST-54
Autor: Tonka Alujević
Broj stranica: 150
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2014.
ISBN: 978-953-336-149-9
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.