SONETI WILLIAMA SHAKESPEAREA, Lidija Šuman

SONETI WILLIAMA SHAKESPEAREA, Lidija Šuman

SKU: W-0449

9,29  (70,00 kn)

Autor: Lidija Šuman

Nakladnik: Vlastita naklada

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

Godine 1609. u Londonu je prvi puta objavljena zbirka Shakespearovih soneta. Radi se o nizu od 154 pjesme, od kojih 126 govori o prijateljstvu s mlađim prijateljem, višeg staleža, a ostale o nesretnoj ljubavi prema „crnoj gospođi“.

Soneti su nekoliko puta prevođena na hrvatski jezik. U ovom prijevodu pokušalo se uvođenjem dvanaesterca ritam soneta ujednačiti i pojednostaviti izričaj.

Bilješka o autorici:

Dr. sc. Lidija Šuman diplomirala je biologiju na Sveučilištu u Zagrebu, gdje je zatim magistrirala i doktorirala iz područja biomedicine. Veći dio radnog vijeka provela je u Institutu “Ruđer Bošković” gdje se bavila genetikom laboratorijskih životinja. Prije umirovljenja radila je kao znanstveni savjetnik u Odjelu za biotehnologiju, Sveučilišta u Rijeci. Prevođenje Shakespearovih Soneta bio je hobi.

Bilješka o uredniku:

Dr. sc. Boris Obsieger, redoviti je profesor na Tehničkom Fakultetu Sveučilišta u Rijeci gdje drži Katedru za konstrukcijske elemente. Predaje Konstrukcijske elemente, Konstrukcijske elemen¬te robota i Numeričke metode u konstruiranju, a na poslijediplomskom doktorskom studiju Kon¬strukciju i optimizaciju zupčastih prijenosnika i Rubne elemente. Održao je nekoliko zapaženih pozvanih predavanja na inozemnim sveučilištima. Predsjednik je međunarodnih kongresa CADAM. Glavni je urednik međunarodnog časopisa Advanced Engineering. Autor je više sveučilišnih udžbenika na hrvatskom i engleskom jeziku te brojnih znanstvenih radova.

Ključne riječi: Shakespeare, Soneti, hrvatski prijevod.

Link: http://university-books.eu
E-mail: Lidija Šuman

Naslov: Soneti Williama Shakespearea
Autorica: Lidija Šuman
Broj stranica: 106
Nakladnik: Vlastita naklada
Godina izdanja: 2015.
ISBN: 978-953-58612-0-1
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.