SMJERNICE ZA POSTUPAK ZAJEDNIČKOG DOGOVARANJA – MAP, Željko Martinović, Andreja Sertić Tomiček

SMJERNICE ZA POSTUPAK ZAJEDNIČKOG DOGOVARANJA – MAP, Željko Martinović, Andreja Sertić Tomiček

SKU: W-1299

15,93  (120,02 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Svrha ovog priručnika je prikazati postupak kroz koji porezni obveznici mogu zatražiti pomoć od nadležnog tijela u Republici Hrvatskoj za rješavanje sporova koji proizlaze iz oporezivanja koje nije ne u skladu s odredbama relevantnog ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja (Glava I.) i/ili Konvencije o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja u vezi s usklađivanjem dobiti povezanih poduzeća – 90/436/EEZ (Glava II.) i/ili Direktive Vijeća EU 2017/1852 od 10. listopada 2017. o mehanizmima rješavanja poreznih sporova u EU (Glava III.). Priručnik donosi smjernice kojima se opisuju pravila postupanja prilikom rješavanja međunarodnih poreznih sporova. Isto tako, smjernicama se upućuje porezne obveznike na koji način, u kojem slučaju i u kojem roku pokrenuti postupak zajedničkog dogovaranja, pred kojim tijelom te temeljem koje pravne osnove.

 

Bilješka o autorima:

Željko Martinović, Andreja Sertić Tomiček

Ključne riječi: postupak zajedničkog dogovaranja, dvostruko oporezivanje, Hrvatska

E-mail: Kontakt

 

Naslov: Smjernice za postupak zajedničkog dogovaranja – MAP
Autori: Željko Martinović, Andreja Sertić Tomiček
Broj stranica: 58
Nakladnik: Institut za javne financije, Zagreb
Godina izdanja: 2022.
ISBN: ISSN 1333-073X
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.