S KANDŽAMA NA OČIMA, Patrik Weiss

S KANDŽAMA NA OČIMA, Patrik Weiss

SKU: W-0916

6,64  (50,03 kn)

Autor: Patrik Weiss

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Ova zbirka pjesama je antiratni urlik; jedno zaustavljanje vremena kroz stih s ciljem nagovora na promišljanje naše zajedničke prošlosti. Na početku zbirke autor jasno naglašava intenciju napisanog: „Poezija je iskustvo duše – poriv savjesti da denuncira naturalizirano zlo.“ Također, nedvosmislena je i poruka djela koja odbijajući svaku pretencioznost skromno govori „oprostiti svima i u ime sviju“. Na kraju krajeva ovo je zbirka za sve majke i svu djecu; za sve zločince i žrtve. Jedna veoma fokusirana zbirka koja poručuje svim krvnicima i tiranima da se zločinačka lica ne mogu sakriti rukama uprljanim krvlju. Knjiga za sve, jer svatko u sebi nosi dio krivice. Knjiga za sve, jer svi prečesto okrećemo glavu slijedeći jeftini hedonizam. U prvom redu ova knjiga je otriježnjenje iz mamurluka komodifikacije; interpelacija sviju nas koji vjerujemo da smo apolitični. Stilska otvorenost te fluidnost u kombinaciji sa slobodnim stihom ne samo da prate suvremene tokove u poeziji, već i naglašavaju svojevrsni pesimizam spram budućnosti. Ova zbirka kao vrijedni svjedok današnjice ne predstavlja samo jedan trenutak u vremenu, već sasvim suprotno, funkcionira kao slika, odnosno ogledalo u kojem se zrcali prošlost; prošlost, koja htjeli mi to ili ne, u potpunosti tvori etos nas kakvi smo danas, ali kakvi nužno ne moramo biti i sutra.

Bilješka o autoru/autorici:

Patrik Weiss rođen je u Rijeci 1. svibnja 1996. godine. Trenutno je student diplomskog studija kulturologije na Filozofskom fakultetu u Rijeci. Objavljuje poeziju u raznim Internet časopisima i na raznim portalima posvećenim književnosti. Ne preferira određen stil, zalaže se za slobodu izraza i inovaciju u pisanoj riječi. Do sada su mu objavljene 4 zbirke poezije.

Ključne riječi: antiratna poezija, moral, slobodan stih, povijest, prošlost, krv, borba, plač, boljitak, nasilje, nada, žalost, htjenje, usamljenost, krivica

E-mail: Patrik Weiss

Naslov: S kandžama na očima
Autor: Patrik Weiss
Broj stranica: 70

Nakladnik: Redak
Godina izdanja: 2019 .
ISBN: 978-953-336-600-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.