RIJEČKE I TRSATSKE ZAVJETNE MEDALJICE, Julijan Dobrinić

RIJEČKE I TRSATSKE ZAVJETNE MEDALJICE, Julijan Dobrinić

SKU: W-0876

13,27  (99,98 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Katalog obrađuje vrte i tipove zavjetnih medaljica riječkog i trsatskog svetišta. Podijeljen je u četiri dijela. Prvi dio obrađuje riječke medaljice, koje karakterizira na licu prikaz Riječkoga čudotvornog raspela. Drugi dio obrađuje trsatske medaljice, koje uglavnom na licu karakterizira lik Majke Božje s Isusom u naručju. Treći dio prikazuje najveću skupinu medaljica, onih koje na licu imaju Riječko čudotvorno raspelo, a na naličju lik Majke Božje s Isusom. Četvrti dio prikazuje najmanju skupinu koje izvorno nisu riječke, ali nose neka takova obilježja. Medaljice su prikazane licem i naličjem te tekstualnim opisom u dvostupčanom slogu

Bilješka o autoru:

Dr. sc. Julijan Dobrinić, rođen 7. studenoga 1945. u Sarajevu, je profesor emeritus Sveučilišta u Rijeci. Radio je na Tehničkom fakultetu kao profesor fizike i nekih kolegija tehničke struke. Objavio je niz sveučilišnih udžbenika iz područja fizike. Aktuelni je pročelnik Sekcije za morsku tehnologiju Znanstvenog vijeća za pomorstvo HAZU. Usporedo s profesionalnim angažmanom na Sveučilištu djeluje i u numizmatici, sakuplja i proučava povijesni novac, posebno srednjovjekovni, objavljuje niz knjiga i kataloga, stotinjak radova objavljenih u periodici, organizira izložbe te započinje s održavanjem međunarodnih numizmatičkih kongresa, od kojih je do sada održano osam, pod pokroviteljstvom HAZU. Bio je stalni sudske vještak za numizmatiku i zaštitu okoliša, te član Etičkog povjerenstva u znanosti i visokom obrazovanju RH. Trenutno je predsjednik Ogranka Matice hrvatske u Opatiji.

Ključne riječi: Numizmatika, medaljice, zavjetne medaljice, trsatsko svetište, Majka Božja Trsatska, Rijeka, Riječko čudotvorno raspelo
Link: university-books.eu

Naslov: Riječke i Trsatske zavjetne medaljice
Autor: Julijan Dobrinić
Broj stranica: 80
Nakladnik: Vlastita naklada
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-48403-0-6 
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.