POSLJEDNJA GENERACIJA ISTOKA, Jure Karamarko

POSLJEDNJA GENERACIJA ISTOKA, Jure Karamarko

SKU: W-0717

7,95  (59,90 kn)

Autor: Jure Karamarko

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Osam godina strasti i osam godina sjete

Jučer san skoknija do Jazina. Čudan osjećaj. Nakon toliko godina san srija dvi čistačice, za koje znan da su me “mrzile” punih 8 godina (2000-2008), koliko su me gledale tamo. Koliko su samo naknadnih sati ostajale čistit naše ludosti, papiriće, pune kontejnere toga… Nakon toliko dugo, pozdravili smo se oduševljenjem. Crte lica govorile su da i njima fali “ono nešto”, kako bi reka Bebek u pismi “Ono nešto naše”…pa makar ostajale satima duže! U pauzama razgovora, što je sad brzinsko naklapanje o životu i nostalgiji, dere se ona i “jebe majku” tamo nekom kadetu, jer nije pokupija sidalicu sa terena nakon treninga. Sliježe ramenima ona, gleda prazan istok i govori mi sa sjetom: “Ah, a lipo nam je bilo, Jure…” Tu je zastala. Pozdravio sam ih i zaputio se dvadesetak metara dalje i sija na puste skale. Istok i ja…

Lipo je bilo, kaže ona? Hm. Lipo?! Bilo je i više od toga, ženo, bilo je savršeno, bilo je za vječnost! Svaki detalj zapisan u srcu, svaka sekunda kao film koji se ponavlja, kao “Sam u kući” oko Božića! Nema mu kraja… Naviru sjećanja, lica dragih ljudi, zanesena lica, bezbrižna mladost, godine… Najbolje ono što kvartu su dali, najbolji zadarski sinovi i kćeri, stopljeni u jedno. Okrenem se opet iza sebe, prema praznom istoku i ne vidim ga praznog odjednom! Naviru slike, vidim tisuće ruku u zraku, sjaj u očima ljudi, čujem srca koja lupaju do besvjesti, vidim podivljalu masu, koja čeka da digneš ruku i zaoriš: “Ooo, Zadre moj…”, a onda se stopi huk sa ritmom bubnja i krene opet, ono naše… Takvu sliku vidim. Onu, koja ostaje i nakon toliko godina i koja će ostati vječno u srcima svih onih, koji su imali čast i privilegiju da se rode taman na vrime da i oni dožive, da osjete i zavole, da ih obilježi, za vječnost…

Bilješka o autoru:

Bilo bi glupo i uvredljivo napisati da je Jure Karamarko u ovom trenutku aktivni navijač koji eto piše navijačke romane. Slijedom mnogih životnih okolnosti zadnjih godina Jure se u svojim temama, knjigama, blogovima i tekstovima postavlja samo kao netko tko novinarskim pristupom pristupa navijačkoj tematici. Drži tu stranu u svojim tekstovima i temi pristupa kao netko tko istu tu temu analizira sa strane ali navijačkim očima. Već neko vrijeme kao navijač nije aktivan ali je intezivno angažiran u javnom pisanju i javnoj obrani navijačkog poretka u zemlji gde isti taj svijet pljuje preko 4 milijona ljudi.

Preko nekadašnjeg bloga „Ispod tepiha“ prije dosta godina, pa bloga „Zadnji trzaj“ koji je čak tada i otisnut u knjigu, sve do bloga „Od subote do subote“ trajao je taj razvoj jednog stila pisanja za specifičnu navijačku publiku.

Prvi navijački roman koji je Jure napisao nosi ime Grafičar i pročitan je nekoliko tisuća puta. Nakon Grafičara Jure je napisao i nastavak i dao mu ime Genova. Iza toga je napisao još zreliji roman „Kradljivci snova“ te svakim sljedećim uratkom popravlja i nadograđuje svoj stil pisanja u tom navijačkom žanru.

Trenutno Jure piše u živo navijački serijal koji se zove Huligan Pero“. Taj serijal je utemeljen 80% na fikciji a 20% je utemeljen na radnji koja se odvija oko nogometnog kluba Hajduk. Serijal na dnevnoj bazi putem Facebook-a čita preko 10.000 čitatelja. Navijački roman koji se očekuje uskoro zove se „Zara“ a nakon njega završit će i roman „Karta za London “

Ključne riječi: Navijanje, nogomet, jure, karamarko, grafičar, genova, kradljivci, snova, zadar, jazine, tornado

E-mail: Jure Karamarko

Naslov: Posljednja generacija istoka
Autor: Jure Karamarko
Broj stranica: 96
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2017.
ISBN: 978-953-336-453-7
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.