OTKUD U PREDVEČERJU ZORA, Zorica Krajinović-Marinić

OTKUD U PREDVEČERJU ZORA, Zorica Krajinović-Marinić

SKU: W-1311

13,27  (99,98 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

Biserka Piršlin, urednica stranice Knjige u srcu, napisala je nekoliko riječi o knjizi:

Stihovi kao otrgnuti iz duše, rasipaju se kroz sito riječi, poput kapljica kiše ispunjenih sjetnim sjećanjima na minule dane i najdraže osobe koje su bile neodvojivi dio autoričina postojanja.

Nema smisla tražiti mjesto gdje ćete se osjećati dobro, no ova pitka poezija uči nas kako stvoriti nešto bolje na bilo kojem mjestu i u bilo koje vrijeme. Prelomi se nešto u nutrini bića kad iščitavam stihove, istkane poput priče. Dirljivo. Tiho. I prepuno bojazni.

Poezija je kist čijim potezima kao na platnu želimo dočarati nježnost naše duše i trenutke koje želimo ukrasti od zaborava pa ih utkajemo u snene riječi. Otkud u predvečerju zora veliko je platno oslikano mislima autorice koja nam želi dočarati tajne svoga srca, ispričati nam o zamršenim putevima kojima hodi. Otrgnuti od zaborava ono što je prošlo i upoznati nas s onim što tek treba doći Kada vidimo svijet očima ljubavi, on nam otkriva svoje najbolje strane, zato dopustimo ovim nježnim, treperećim stihovima da ostave trag u nama baš poput ljubavi.

Kruno Šafranić, urednik stranice Pisci i Književnost, napisao je nekoliko riječi o knjizi:

Otkud u predvečerju zora kao sito sjećanja

Poezija Zorice Krajinović-Marinić poput je najljepšeg prikaza sjećanja na djetinjstvo, na prošla vremena, na događaje iz života i u njemu drage osobe. Čitajući pjesme, imamo osjećaj da stihovi prolaze kroz magično sito koje se rasipa poput sitnih zrnaca pijeska. A onda, svako to zrno komadić je duše autorice, nešto što je oslikala stihovima. Vješto je slagala zrnca i sa samo par odabranih stihova, složila predivne pjesme. To nam najbolje prikazuje pjesma A onda:

Kad zlatna kugla jakošću svojom odmaše noć
i promoli blage zrake nad brežuljcima mirnim
pa nastavi milovati
zelena polja s uzano prosječenim stazama,
ojačale šume na obroncima koje nebo ljube.

Otkud u predvečerju zora poezija je s predivnim vokabularom, vještom igrom stihova, a to nam dočarava pjesma Htijući uhvatiti Sunce:

Plivala sam htijući uhvatiti Sunce
što se baškarilo u titrajima vode,
koje sam i sama potitravala,
no bježalo je.
Htjela sam dohvatiti
njegovom igrom bar rasute zvjezdice
ali ni to nisam uspijevala.

Baš kao u životu i u ovoj se zbirci možemo voditi onime da najbolje tek dolazi. Kako odmičemo s čitanjem, autorica nam sve više otvara svoje srce i svoju dušu, ono najbolje iz njenog pera, čineći da zaborav postaje stvarnost. Kad pročitamo sve pjesme i zatvorimo knjigu, poželimo je pročitati još jednom kako bismo ponovno proživjeli svu raskoš njene predivne poezije.

 

Bilješka o autorici

Zorica Krajinović-Marinić rođena je 31. svibnja 1962. u mjestu Vrela D. Bosanska Posavina (Bosna i Hercegovina). Nakon osnovne škole završila je medicinsku školu u Slavonskom Brodu. Godine 1981. odlazi u Švicarsku gdje živi i danas. Udana, majka dva sina i baka jedne djevojčice.

Objavila je roman Zaustavljeni su krici al’ nisu duše i suautorica je zbornika Werba marsonika 2020.

Ključne riječi: Pisci i Književnost, Zorica Krajinović-Marinić, Otkud, u, predvečerju, zora, zbirka, pjesama, poezija

E-mail: Zorica Krajinović-Marinić

 

Naslov: Otkud u predvečerju zora
Autorica: Zorica Krajinović-Marinić
Broj stranica: 84
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2022.
ISBN: 978-953-336-848-1
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

 

Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.