OSVAJAČI SLANIH MOČVARA, Ivo Mađor

OSVAJAČI SLANIH MOČVARA, Ivo Mađor

SKU: W-0792

9,29  (70,00 kn)

Autor: Ivo Mađor

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Bilješka o autoru:

Ivo Mađor rodio se 17. ožujka 1936. u selu Mihalj s deltine strane poluotoka Slivno. Od 1988. godine stanovnik je sela Blace na morskoj strani poluotoka. Od ranog djetinjstva, koje je onodobno bilo siromašno i teško, trpeći močvaru i prebolijevajući malariji, bori se za goli život. Stizao je Drugi svjetski rat, zatim poratne godine, na koje se nadovezalo još veće zlo – kolhozi prema ruskom modelu seljaštva. Ipak, pored svih tih nedaća, u njemu tinja ljubav prema knjizi. Dok su se njegovi vršnjaci igrali, on bi negdje na osami čitao, bilo što, što bi našao bratovo koji je pohađao visoke škole. Mada je želio školu, nije ga zapalo jer je bio stariji i potreban podizati mlađe. Veslanje, lancanje, kopanje, jendečenje, mučili su njegovo tijelo, već naviklo na to suđeno. Srećom, nestalo je tih poslova i život se poboljšao, ali otišle su najbolje godine. U sedamdesetoj godini života, neka ga je unutarnja snaga nagnala, privoljela, da počne pisati. Zahvaljujući druženju s knjigom od malena, imao je podosta općeg znanja i uvjerenja da to može. Kasnije je počeo i slikati, a davno prije je fotografirao i izlagao. Sada u osamdesetima, kada mnogima život blijedi, usrećuje ga to što radi. Često pomišlja kako svačija patnja treba biti nagrađena do kraja života, ako je pravde? Zna reći da nema ništa ljepše kada čovjek oslabi fizički od toga da može svoje vrijeme uljepšati, kao što to on čini, te tvrdi da nikada nije kasno znati živjeti!

Ključne riječi: dolina Neretve, Slivno, močvare, melioracija, industrijalizacija, pobuna seljaka

Naslov: Osvajači slanih močvara
Autor: Ivo Mađor
Broj stranica: 128
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2018.
ISBN: 978-953-336-501-5
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

 

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.