OSNOVE FINANCIJSKOGA RAČUNOVODSTVA (CRNO-BIJELI TISAK), Tanja Šestanj-Perić, Suzana Keglević Kozjak

SKU: W-1462

16,00  (120,55 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Knjiga „Osnove financijskoga računovodstva“ predstavlja uvod u područje financijskoga računovodstva, njome se upoznaje čitatelja s elementima temeljnih financijskih izvještaja, sustavom evidencije poslovnih događaja i transakcija te pruža uvid u važnost računovodstvenih informacija za razne donositelje odluka koji trebaju vjerodostojne informacije. Računovodstvo je informacijski sustav koji bilježi i obrađuje svakodnevne poslovne transakcije te komunicira pomoću informacija s nositeljima poslovnih odluka. Budući da računovodstvo postoji u svakom segmentu poslovnoga procesa može se konstatirati da svaki poslovni čovjek, između ostalog, mora razumjeti logiku računovodstvenog evidentiranja poslovnih transakcija i mora znati čitati financijske izvještaje. Navedenomu svjedoči i činjenica da je kvalitetna i pravovremena računovodstvena informacija od značajne važnosti ne samo menadžmentu poduzeća nego i ostalim interesno-utjecajnim skupinama izvan poduzeća kao što su primjerice kreditori, kupci, dobavljači i ostali. Knjiga je, ponajprije, namijenjena studentima Fakulteta organizacije i informatike i srodnih fakulteta za upoznavanje s osnovama financijskoga računovodstva. Osim studentima, može pomoći svim poslovnim ljudima koji se koriste računovodstvenim informacijama za donošenje kvalitetnih poslovnih odluka. Knjiga može biti korisna i pojedincima koji se povremeno susreću s računovodstvenom problematikom te žele o tome naučiti nešto više.

 

Bilješka o autoricama:

Tanja Šestanj-Perić radi na Fakultetu organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu kao viši predavač na predmetima vezanim uz financijsko i upravljačko računovodstvo. Diplomski studij Financija završila je 1998., a poslijediplomski znanstveni magistarski studij iz područja financija i bankarstva 2010. g., oboje na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Prije zaposlenja na Fakultetu organizacije i informatike devet je godina radila u sektoru bankarstva.

Suzana Keglević Kozjak diplomirala je 2004. godine na diplomskome studiju Poslovne ekonomije Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, smjer Računovodstvo. Poslijediplomski specijalistički studij, smjer Upravljačko računovodstvo i interna revizija, završila je 2009. godine. U studenom 2018. godine obranila je doktorski rad na doktorskome studiju Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Početkom 2013. godine izabrana je u suradničko zvanje asistenta na Katedri za gospodarstvo Fakulteta organizacije i informatike, Sveučilišta u Zagrebu i trenutačno je zaposlena na radnome mjestu docentice. U razdoblju od 2005. do 2013. godine radila je u revizorskome društvu.

E-mail: Kontakt autora

 

Naslov: Osnove financijskoga računovodstva (crno-bijeli tisak)
Autorice: Tanja Šestanj-Perić, Suzana Keglević Kozjak
Broj stranica: 154
Nakladnik: Fakultet organizacije i informatike
Godina izdanja: 2023.
ISBN: 978-953-6071-76-0
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.