ODMETNICI, Mate Franić

ODMETNICI, Mate Franić

SKU: WPRZ-140082

15,93  (120,02 kn)

Autor: Mate Franić

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

Sažetak:

„Odmetnici“ su roman koji u 19 priča prati desetak godina života društva iz jednog zagrebačkog predgrađa. Idejnu poveznicu čine motori, iako oni nisu u prvom planu. U tom paralelnom svijetu ulice, gdje vrijede ponešto drugačiji zakoni od opće prihvaćenih, glavni junak (najčešće i pripovjedač) uzdiže se od sitnog igrača koji će se prihvatiti bilo čega što ima izgleda da donese novac, do dečka koji je „ušao u veliku lovu“. A uspio je, po mjerilima te iste ulice, zato jer je principijelan prihvatimo li surovost kao princip, i gleda svoga posla ne postavljajući nikada previše pitanja. Ni sebi, ni drugima.

Bilješka o autoru/autorici:

Mate Franić rođen je u Osijeku 1955. godine. Najranije djetinjstvo provodi u Argentini nakon čega seli u Zagreb gdje do danas živi. Diplomirao je 1982. energetiku na Fakultetu elektrotehnike i računarstva, ali je u struci kratko radio. Danas je umirovljenik, otac dvoje odrasle djece i šestomjesečnog dječaka. Uz pisanje bavi se fotografijom i slikanjem te povremeno vozi motor.

Ključne riječi: motor, piva, trava, pištolj, toljaga, novac, dug, kamata, murija, vatra

E-mail: Mate Franić 

Naslov: Odmetnici
Autor: Mate Franić
Broj stranica: 222
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2014.
ISBN: 978-953-336-130-7
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.