OD VITRA I SOLI, Sretan Ivičević

OD VITRA I SOLI, Sretan Ivičević

SKU: WPOZ-140094

8,63  (65,02 kn)

Autor: Sretan Ivičević

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:


Sažetak:

(izvadak iz uvoda)
Sretan Ivičević je pjesnik koji se u modernoj poeziji predstavio na jednostavan i neposredan način. Ta njegova jednostavnost osvaja čitatelje i drži ih u trajnom nemiru i iščekivanju. Ta jednostavnost govora u svim njegovim pjesmama ima svoju ljepotu i veličinu sunčevog sjaja, miris maslinovog ulja, čednost prve ljubavi i toplih zagrljaja; ona govori i o složenosti života i čovjeka u njemu, o njegovoj borbi za prijateljstvo, o njegovoj ustrajnosti na putu ka sreći…Ivičević je i pjesnik nade, tihi sanjar, zaljubljenik u morske pučine, u zalske sunca, u svoj kamenjar, u svoje najmilije; on je pjesnik koji iznad svega voli život i ljude oko sebe, ali i pjesnik koji „čim otvori vrata, zatvori svoje srce”.

Split, 10.03.2013.
Velimir Karabuva

Bilješka o autoru/autorici: 

SRETAN IVIČEVIĆ Rođen je 04.01.1950. u Makarskoj. Do 1971. živi u Drveniku u obiteljskoj kući. Iste godine odlazi na studij Tjelesnog odgoja kojeg završava 1976. godine u Beogradu.

U rujnu 1976. zapošljava se u Srednjoškolskom centru Supetar na Braču. Istovremeno radi kao profesor i u Pučišću u Kamenoklesarskoj školi. Nakon 12 godina ogleda se u privatnom biznisu, sve do 2008. Godine 1998. zajedno sa slikarom Ivom Petrovićem osniva Kiparsko-slikarsku koloniju «OTOK» – Brač sa sjedištem u Supetru.

Pjesme piše od gimnazijskih dana sve do danas. Objavio je veći broj pjesama u raznim književnim novinama, te na radio valovima 202 u Beogradu za vrijeme studija. Pjesnikova druga ljubav ogleda se kroz slikarstvo u kojem intezivno sudjeluje stvarajući, te vodeći likovnu koloniju zajedno sa kiparom Paškom Čulom.

Naslov: Od vitra i soli
Autor: Sretan Ivičević
Broj stranica: 92
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2014.
ISBN: 978-953-336-122-2
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.