OBITELJSKA MEDICINA - ODABRANA POGLAVLJA, M. Rumboldt, D. Petric

OBITELJSKA MEDICINA – ODABRANA POGLAVLJA, M. Rumboldt, D. Petric

SKU: WSUD-110006

13,27  (99,98 kn)

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sažetak:

Obiteljska medicina – odabrana poglavlja je udžbenik (350 stranica sa 46 poglavlja, 52 tablice 16 slika i dijagrama te 308 referencija) načinjen prvenstveno za potrebe dodiplomske nastave. Knjiga je podijeljena u tri dijela: prvi, opći dio sadržava teme koje se odnose na upoznavanje s djelokrugom rada liječnika obiteljske medicine, mjestom i ulogom obiteljske medicine kao struke i akademske discipline u zdravstvu i u akademskoj zajednici. Zatim su razmotreni opći principi komunikacije, deontološka načela i prava pacijenata, te kvaliteta i kvantiteta života uz danas vrlo aktualnu zaštitu mentalnog zdravlja. U drugom dijelu su obrađeni razni nozološki entiteti, odnosno simptomi zbog kojih pacijenti dolaze u ordinaciju, npr. glavobolja, vrtoglavica, bol u trbuhu, seksualne disfunkcije, povišena temperatura, sindrom bolnih leđa, poremećaji spavanja, gojaznost i sl. Treći dio je posvećen najčešćim bolestima u ordinaciji liječnika obiteljske medicine, npr.  hipertenziji, dijabetesu, akutnim i kroničnim respiratornim bolestima, ali i onima koje imaju poseban, specifičan pristup na razini primarne zdravstvene zaštite. Na kraju je dan kratki podsjetnik ispravnog pisanja dijagnoza latinskim jezikom.

Bilješka o autorima:

Prof. dr. sc. Mirjana Rumboldt objavila je preko 200 znanstvenih i/ili stručnih radova te više nastavnih knjiga; nakladna tvrtka Redak je npr. tiskala već dva izdanja udžbenika „Obiteljska medicina“ i dva izdanja priručnika „OSCE/OSKI”. Praktikum vještina za studente i specijalizante obiteljske medicine“ i poglavlja u drugim knjigama. Urednica udžbenika i autorica 17 od 65 poglavlja (26%). 

Prim.dr. med. Dragomir Petric objavio je 98 stručnih i znanstvenih radova u domaćim i stranim časopisima kao i poglavlja u knjigama. Kourednik je dva izdanja studentskog udžbenika „Obiteljska medicina“ s 9 napisanih poglavlja kao i drugog izdanja Praktikuma vještina „OSCE/OSKI“.

Ključne riječi: obiteljska medicina, odabrana poglavlja, udžbenik, katedra obiteljske medicine, nastava

Link: Mirjana Rumboldt
E-mail:

Naslov: Obiteljska medicina – odabrana poglavlja
Autor: Mirjana Rumboldt, Dragomir Petric
Broj stranica: 352
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2011
ISBN: 978-953-7595-74-6
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev 


Kako naručiti knjigu? Proces online kupovine jednako funkcionira za sve kupce, s jedinom razlikom u tome što što kupci iz inozemstva za područje dostave moraju odabrati “Europa” ili “Ostale zemlje svijeta”, a za vrstu plaćanja WSPay (kreditna kartica) ili Virmanom (bankovni transfer).

Molimo kliknite ovdje za detaljni vodič kroz proces narudžbe ili nas kontaktirajte za više informacija.

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.