Moja pisma iz Japana, Ivica Veža

Moja pisma iz Japana, Ivica Veža

SKU: WPRZ-110033

13,27  (99,98 kn)

Autor: Ivica Veža

Nakladnik: Redak

Plaćanje kod preuzimanja

Platite gotovinom svom dostavljaču

Sigurna online kupovina

100% sigurno online plaćanje

Sažetak:

 

Sažetak:

Za vrijeme jednog DAAAM kongresa u Beču autor je upoznao Soemona, s njim krenuo u priču i pozitivno odgovorio na njegov poziv. Pisma su pisana za autorovog jednosemestralnog boravka kao gosta profesora na Sveučilištu u Nagoyi. Pisana su obično subotom ujutro, u njegovom privremenom domu, uz kavu i melankoliju osame. Pisana su prijateljima i poslana elektroničkom poštom. Nakon prvog pisma i pozitivnih reakcija, u kojima su mu prijatelji napisali kako žele da nastavim s novim pismima, dobio je motivaciju za nastavke. Dio pisama objavljen je u četiri nastavka 2008. godine u Slobodnoj Dalmaciji. To mu je sve dalo dalji poticaj da ih objavi u knjizi.

Bilješka o autoru:

Ivica Veža rođen je 26. kolovoza 1951. godine u Splitu, Osnovnu školu i srednju tehničku školu pohađao je i završio u Splitu. Godine 1970. upisao se na Elektrotehnički fakultet u Splitu, Odjel strojarstva. Studiranje je nastavio na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, na kojem je 1975. godine diplomirao na proizvodno-tehnološkom usmjerenju.
Redoviti professor u trajnom zvanju na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Splitu.
Vodio je više međunarodnih projekata TEMPUS, CEEPUS, dva bilateralna Slovensko-hrvatska.projekta i dr.
Bio je voditelj više tehnologijskih projekata za BICRO, Hrvatski institut za tehnologiju i dr.
Objavio je 10 knjiga, 10 poglavlja u znanstvenim knjigama, 24 rada u časopisima, 147 radova u zbornicima radova sa međunardnih i domaćih simpozija, vodio je 4 međunarodna i 7 domaćih znanstvenih projekata, održao je više desetaka pozvanih predavanja u Hrvatskoj i inozemstvu, sudjelovao je radu na 43 rada za potrebe gospodarstva.
Bio je mentor 5 doktoranata, 4 magistranta i 110 studenata na stručnim, preddiplomskim i diplomskim studijima.
Održao je više predavanja iz područja Računalom integrirane proizvodnje i Logistike za djelatnike poduzeća splitske regije, Gospodarsku komoru Hrvatske Županijska komora Split, Europski dom, HAZU, profesore srednjih škola i dr., te u inozemstvu (Njemačka, Češka, Slovenija, Japan, Slovačka, Italija, Bosna i Hercegovina i dr).
Suradnik je Odbora za proizvodnju vođenju računalom Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i član više međunarodnih i domaćih znanstvenih i stručnih udruženja.
Za svoju znanstvenu djelatnost dodijeljeno mu je više domaćih i međunarodnih nagrada i priznanja.
Od 2000. god. redoviti je član Hrvatske akademije tehničkih znanosti, a u periodu od 2004. do 2008. godine bio je tajnik Odjela za strojarstvo i brodogradnju.
Od 2000. do 2007. godine bio je član uprave Tehnološkog centra u Splitu.
Od 2008. godine redoviti je član European Academy of Industrial Management.
Od 2008. god. vodi projekt TEMPUS-2008-IT-JPCR 144959, Master study program in Product Lifecycle Management with Sustainable Production, u kojem je uveden smjer na diplomskom studiju Industrijskog inženjerstva.
Od 2005. god. voditelj je razvoja Hrvatske tehnologijske platforme pri Europskoj inicijativi http://www.manufuture.org
Savjetnik je župana Splitsko-dalmatinske županije za znanost. U okviru svoje djelatnosti u Županiji sudjeluje u razvoju Tehnologijskog parka na lokaciji Vučevica.
Od 2006. godine predsjednik je udruge Brodograđevni klaster Splitsko-dalmatinske županije, koja broji 47 poduzeća s oko 8.000 zaposlenih.
U svibnju 2011. god. na PTW u Darmstadtu je potpisao s predstavnicima 10 europskih sveučilišta inicijativu o gradnji Edukacijske tvornice (Learning factory), kojom bi se promjenila paradigm obrazovanja inženjera.
Dopredsjednik je Lean management inicijative, koja je osnovana 2010. god. u Zagrebu.
Član je Nadzornog odbora Brodosplita d.d. i Brodogradilišta d.o.o.
Govori, čita i piše njemački jezik, a služi se engleskim i ruskim jezikom.
Oženjen je i otac četvero djece.

Ključne riječi: Japan, kultura, gradovi, Toyota

LINK: Ivica Veža
E-MAIL: Ivica Veža
Naslov: Moja pisma iz Japana
Autor: Ivica Veža
Broj stranica: 140
Nakladnik: REDAK
Godina izdanja: 2011
ISBN: 978-953-7595-53-1
Tisak: digitalni tisak knjiga – print na zahtjev

Upiti i odgovori

Kako biste kupovali na Webknjižari, ne morate se registrirati. Ipak, ukoliko planirate pregledavati našu selekciju proizvoda ili naručivati više od samo jednom, registracija će vam omogućiti brže završavanje kupnje i zadržavanje proizvoda u vašoj košarici čak i ako napustite web stranicu.